Νηπιαγωγός – Από τις πιο τρομακτικές δουλειές στις ΗΠΑ

Οι πιο τρομακτικές δουλειές δεν είναι πάντα και οι πιο επικίνδυνες

Αυτές τις ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία νέα έρευνα η οποία διεξηχθη σε 3.100 εργαζόμενους από την CareerBuilder. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το επάγγελμα του Νηπιαγωγού είναι ανάμεσα στα 10 επαγγέλματα που προκαλούν τρόμο σε αμερικανούς εργαζόμενους. Άλλα επαγγέλματα που συγκαταλέγονται στα 10 πιο τρομακτικά είναι το επάγγελμα του αστυνομικού που εξιχνιάζει φόνους, του νεκροθάφτη και του πολιτικού.

«Οι εργαζόμενοι μας είπαν ότι και μόνο η ιδέα να δουλέψουν ανάμεσα σε μικρά παιδιά είναι από μονο του τρομακτικό» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Οι νηπιαγωγοί όμως δεν συμφωνούν με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. «Τα παιδιά είναι γλυκά και αστεία και με κάνουν να βλέπω τα πράγματα με διαφορετική οπτική κάθε ημέρα» είπε ο νηπιαγωγός Kim Danko ο οποίος διδάσκει σε νηπιαγωγείο για 19 χρόνια στην περιοχή της Καλιφόρνια.

Οι νηπιαγωγοί αναγκάζονται να ασχολούνται και με μεγάλες αριθμητικά ομάδες νηπίων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ ο μέσος όρος σε 19 χώρες είναι 18 νήπια ανά τάξη για έναν νηπιαγωγό. Οι μεγαλύτερες τάξεις νηπίων βρίσκονται στην Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κορέα, την Ιταλία και την Πορτογαλία όπου ο νηπιαγωγός διδάσκει σε περισσότερα από 20 νήπια. (είναι ολοφάνερο ότι η έρευνα δεν είδε τα στοιχεία της Ελλάδας, γιατί οι Έλληνες νηπιαγωγοί θα έχουν σίγουρα άλλη άποψη)

Στις ΗΠΑ ο ετήσιος μισθός ενός νηπιαγωγού είναι 53.090 δολλάρια (για να μην ψάχνετε κομπιουτεράκι είναι 42.158 ευρώ το χρόνο, ευτυχώς που κάθεστε)

Ο ίδιος νηπιαγωγός δήλωσε ότι για τον ίδιο τρομακτικοί είναι οι γονείς οι οποιοι πολλές φορές ανακατεύονται, είναι υπερπροστατευτικοί, απαιτητικοί κ.λπ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η έρευνα δεν θα αποτρέψει ανθρώπους να γίνουν δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξης. Παγκόσμια παρατηρείται έλλειμμα δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενώ είναι 1,4 εκατομμύρια το 2030 υπολογίζεται ότι η ανάγκη σε δασκάλων θα ανέλθει στο νούμερο των 3,4 εκατομμυρίων.

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399