Διαμαρτυρία για τη μη μεταφορά μαθητών στο ειδικό σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Διονυσίου Σολωμού πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων των μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία (Ειδικό Δημοτικό, ΕΕΕΕΚ και ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής) των Σερρών. Η κινητοποίηση των γονέων πραγματοποιήθηκε ως εκδήλωση διαμαρτυρίας τους για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη μεταφορά των μαθητών.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων και πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το διδακτήριο, σημαντικός αριθμός μαθητών αναγκάζονται να μείνουν σπίτι, καθώς αρκετοί ανάδοχοι – αυτοκινητιστές ταξί, στους οποίους οφείλονται σημαντικά ποσά από την περυσινή χρονιά, δεν αποδέχθηκαν την παράταση των ήδη συναφθεισών συμβάσεων.

Μάλιστα, οι γονείς των μαθητών του ειδικού σχολείου προειδοποιούν ότι το πρόβλημα θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις όταν λήξει η παράταση των συμβάσεων.

Κι αυτό, γιατί εκτός από την απροθυμία των επαγγελματιών να προχωρήσουν στη σύναψη νέων συμβάσεων, η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει την επιδότηση της μετακίνησης με 0,35 ευρώ το χιλιόμετρο όπου δνε υπάρχουν συμβατικά δρομολόγια, ποσό που κρίνεται ως ασύμφορο. Μάλιστα, η σχετική έρευνα απέβη άκαρπη. Οι επαφές του συλλόγου γονέων με τον Δήμο Σερρών απέβησαν ατελέσφορες, ενώ και οι αυτοκινητιστές εξάντλησαν προ πολλού τα περιθώρια καλής διάθεσης και ανθρωπιάς.

Όπως τονίζουν οι γονείς, το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά εξόχως πολιτικό και δυστυχώς έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούν την παρέμβαση της δημοτικής Αρχής, ώστε να βρεθεί άμεση λύση.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Παπαβασιλείου, οι γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν το 2012 να υπάρχει μαθητής στην ελληνική επικράτεια (πολύ περισσότερο ανάπηρος μαθητής) που να στερείται του δικαιώματος της μόρφωσης, το οποίο για να κατακτήσει αναγκάζεται να μετακινηθεί από όλες τις άκρες του Νομού μας στις μοναδικές σχολικές μονάδες που μπορούν να τον εξυπηρετήσουν. Τέλος, οι γονείς επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους.

(πηγή: laosver.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399