Δασκάλα «ρίχνει στα μούτρα» του υπουργού Παιδείας την παραίτησή της

Ανοιχτή επιστολή προς τον  Υπουργό Παιδείας της Δασκάλας  Αλεξάνδρας Χαρβάλου από το 6ο Δημοτικό Σχολείο  Αγίας Παρασκευής

Κύριε Υπουργέ,
σίγουρα γνωρίζετε (ή θα έπρεπε) το διασυρμό που υπέστη  το 6ο  Δημ. Σχ. Αγ. Παρασκευής από ένα δικομανή  γονέα αναφορικά με το ποσό των 2,20 ευρώ που χάθηκαν από μία τάξη, αφού έγινε γνωστό στο χώρο της εκπαίδευσης.

Σίγουρα θα γνωρίζετε για τις ΕΔΕ που υπέστη το διδακτικό προσωπικό του ίδιου σχολείου και που συνεχίζει να καλείται σε ψυχοφθόρες καταθέσεις για επουσιώδεις καταγγελίες.

Θα γνωρίζετε ότι τέθηκε σε αργία εδώ και 8 μήνες συνάδελφος   για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» από τον αμερόληπτο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όπου η εξουσία του ξεπερνά πλέον και το roi soleil αφού ειδικεύτηκε και σε αμιγώς παιδαγωγικά θέματα.

Θα γνωρίζετε για  τη μετακίνηση μου σε άλλο σχολείο παρά το πρώτο  αθωωτικό πόρισμα (με έμμεσο εκβιασμό ότι θα τεθεί σε αργία όλο το διδακτικό προσωπικό από το ΓΕΔΔ) αλλά και την υπόθαλψη της υπαίτιας και αδαούς δ/ντριας για την οποία εκκρεμούν πολλές καταγγελίες και παρά όλα αυτά βρίσκεται στο απυρόβλητο και όπου θα βρίσκεται απ’ ότι φαίνεται.

Θα γνωρίζετε εντέλει ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός ασχολείται εδώ και 10 μήνες γιατί χάθηκαν 2,20 ευρώ από μία τάξη!

Σίγουρα θα γνωρίζετε τις κινήσεις επί του θέματος του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης που εσείς έχετε τοποθετήσει σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη θέση και που λογικά θα έπρεπε να διαθέτει υψηλά προσόντα και  κοινωνική ευθύνη, να προλαμβάνει καταστάσεις και να τις σταματάει εν τη γενέσει τους, να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα πριν διασύρει επαγγελματίες και ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς σε πειθαρχικές διαδικασίες, να προστατεύει τον κλάδο… 

Κύριε Υπουργέ,

καλούμαστε να διαμορφώσουμε ευρωπαίους πολίτες με πλήρη συνείδηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους, με δημοκρατικές αντιλήψεις, με αξίες , με ιδανικά, με όραμα ζωής, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη ζωή.

Καλούμαστε να διαχειριζόμαστε όλες τα προβλήματα που προκύπτουν από τη σημερινή συγκυρία έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό των παιδιών μας.

Καλούμαστε εκτός από παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί να είμαστε γονείς, ψυχολόγοι,  γιατροί, ευέλικτοι σε κάθε ειδική περίπτωση.

Καλούμαστε να εκπονήσουμε προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας.

Καλούμαστε να μεταγλωττίζουμε, να επεξεργαζόμαστε και να προσαρμόζουμε την ύλη των  βιβλίων του δημοτικού ανάλογα με τις μαθησιακές  ανάγκες της τάξης και το νοητικό επίπεδο της κάθε ηλικίας, σύμφωνα με την επιστημονική και εμπειρική κατάρτιση μας.

Καλούμαστε να διδάσκουμε σε τμήματα με 27-28 μαθητές προς το παρόν, στα έξυπνα ΕΑΕΠ(ΕΣΠΑ) σχολεία  τα οποία επανδρώνονται με ειδικότητες λίγο μετά τα Χριστούγεννα, με παράλληλη στήριξη, για τον ευαίσθητο χώρο των  μαθητών με ειδικές ανάγκες, επιλεκτική και πολύ συχνά ανύπαρκτη και με τμήματα ένταξης που τείνουν να καταργηθούν(όσα δεν έχουν ήδη καταργηθεί).

 Και τώρα, τα κοινωνικά σχολεία, άλλη μια καινοτόμος  μεταρρύθμιση!

Κύριε Υπουργέ,

νιώθω βαθιά απογοήτευση, θλίψη και δυσαρέσκεια.

Παραιτούμαι από την υπηρεσία μετά από 25 χρόνια αφοσίωσης, επαγγελματισμού, προσφοράς και πραγματικής αγάπης για το επάγγελμα.

Παραιτούμαι στην πιο παραγωγική εκπαιδευτική στιγμή της ζωής μου.  Παραιτούμαι όχι γατί το θέλω, αλλά γιατί δε μπορώ.

Παραιτούμαι γιατί η αξιοπρέπειά μου δε μου επιτρέπει να διασύρεται το όνομά μου και η  επαγγελματική μου υπόληψη, να προσβάλλεται η προσωπικότητα μου ως εκπαιδευτικού και ως πολίτη.

Παραιτούμαι γιατί δεν υπάρχει καμία προστασία από την υπηρεσία  αντιθέτως   θέτει σε επικινδυνότητα τους συνεργάτες της.

Παραιτούμαι γιατί το προφίλ του σημερινού δάσκαλου πρέπει να είναι φοβισμένο, ανελεύθερο, ετοιμοπόλεμο σε τυχόν ανθρωποφαγικές διώξεις και να διαθέτει επάρκεια άνω του 15%!!!.

Παραιτούμαι γιατί η παιδεία πεθαίνει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή της ελληνικής ιστορίας.

Παραιτούμαι γιατί ζω στην Ευρώπη του 2014, θεωρώ τον εαυτό μου ευρωπαία πολίτη, αγωνίζομαι για τα αυτονόητα  παραδειγματίζοντας τα παιδιά μου και τους μαθητές μου, και,   δεν ανέχομαι την αναξιοκρατία, την αδικία, την αδιαφάνεια, την ανευθυνότητα και τη μικροπολιτική  προσωπικών συμφερόντων.

Παίξτε μπάλα, κ. Υπουργέ, στο «κοινωνικό» σχολείο!

Δώστε ανώτερες θέσεις στους αξιολογημένους της παρεούλας σας…

Αλεξ. Χαρβάλου
Δασκάλα

Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη:

Η ιστορία ξεκίνησε πέρσι πριν από τα Χριστούγεννα, σε δημοτικό της Αγ. Παρασκευής, όταν χάθηκαν 2,20 ευρώ από μία τάξη.
Ένας μαθητής κατηγόρησε έναν συμμαθητή του, ότι έκλεψε το τρομερό ποσό… Ο πατέρας του -δικαστής στο επάγγελμα-, απαίτησε από τη δασκάλα να γίνει ανάκριση μέσα στη τάξη, να τιμωρήσει παραδειγματικά τον μαθητή της και παράλληλα να αποδώσει εύφημον μνείαν στον γιο του, επειδή εντόπισε και αποκάλυψε τον κλέφτη!
Η δασκάλα προτίμησε αντί να διαπομπεύσει και να στιγματίσει τον μαθητή, να κάνει συζήτηση και χειριστεί το θέμα παιδαγωγικά. Ο δικαστής-πατέρας τράβηξε το θέμα στα άκρα, απαιτούσε το ξεμπρόστιασμα του μαθητή, εξαπέλυσε εναντίον της δασκάλας προσωπικό πόλεμο, καθώς πέρασε από ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες του, και κλήθηκε από το Σώμα Δημόσιας Διοίκησης.
Η δασκάλα παρά την αθώωση της μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο και σήμερα δήλωσε την οριστική της παραίτηση.

(πηγή: pekp.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399