Ένωση Διευθυντών: Πολλά σχολεία χωρίς χρήματα για πετρέλαιο

sholeia_horis_thermansiΤον κίνδυνο να μείνουν ακόμη και χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω έλλειψης χρημάτων, αντιμετωπίζουν πολλά Δημοτικά Σχολεία της χώρας όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Ένωσης των Διευθυντών τους.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την ανάγκη πολλών σχολικών μονάδων για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να προχωρήσει άμεσα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην κατανομή της Α΄ δόσης 2019, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους».

Υπενθυμίζει επίσης, για μια ακόμα φορά, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, «αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%».

Ζητά, τέλος, να αυξηθεί από το 2019 σταδιακά η οικονομική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

(Πηγή: atexnos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399