Πάτρα: Δάσκαλοι δεν επέτρεψαν σε παιδιά να πλησιάσουν μαθητές του Ειδικού Σχολείου – Σε σχολική εκδρομή

ekdromiΤο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πάτρα. Σύμφωνα με την καταγγελία μαθητές του Ειδικού Σχολείου και μαθητές του γενικού σχολείου  συναντήθηκαν στο ίδιο μέρος εντελώς τυχαία αφού και τα δυο σχολεία πήγαν εκδρομή. 

Κάποια στιγμή καθηγήτρια του Ειδικού Σχολείου άκουσε έναν συνάδελφο της να προτρέπει τους μαθητές του Γενικού Σχολείου να μην πλησιάζουν τα παιδιά του Ειδικού. Και φυσικά μιλάμε για παιδιά του Δημοτικού.

Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Κωφών Βαρήκοων Πάτρας Αγγελική Νικολοπούλου δημοσιοποίησε το θέμα και έκανε το ακόλουθο σχόλιο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

Είναι πάρα πολύ λυπηρό, να πηγαίνουμε τους μαθητές μας εκδρομή, να είναι στον ίδιο χώρο, τυχαία με μαθητές γενικού σχολείου, ίδιας ηλικίας και ν ακούς τους συναδέλφους του γενικού σχολείου να λένε στους μαθητές τους «μην πηγαίνετε κοντά τους». Έλεος δεν έχουν χολέρα, δεν είναι μεταδοτική η κώφωση. Συντονιστές, ξεκινήστε σεμινάρια στους συναδέλφους των γενικών σχολείων, όλων των βαθμίδων. Τι που κάνατε τις ειδικές τάξεις, τις τάξεις ένταξης και μετά την παράλληλη στήριξη, τίποτα δεν κάνατε. Μια τρύπα στο νερό. Ο ρατσισμός καλά κρατεί και η αδιαφορία βασίλισσα!!!!! Τα λόγια πληγώνουν, γίνονται καρφιά!!! Θα πω σε αυτούς τους συναδέλφους, προσέξτε έχει ο καιρός γυρίσματα…

(Πηγή: dete.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399