Γολγοθάς από την έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Ρεπορτάζ:  ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Αναγκάζεται να πηγαίνει ο ίδιος κάθε πρωί τον παραπληγικό γιο του στο σχολείο. Τον βάζει στην καρέκλα του στην τάξη. Επιστρέφει στα διαλείμματα για να τον σηκώσει και να τον βγάλει έξω στην αυλή. Μόλις το κουδούνι ηχήσει ξανά, πρέπει να τον πάει και πάλι για μάθημα. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση από το πρωί ως το σχόλασμα το μεσημέρι… Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία για την οικογένεια του Παντελή Σακελλαρίου. Ο δεκάχρονος γιος της Χρήστος, μαθητής της Δ’ Δημοτικού, έχει ανάγκη από παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη του, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη. Μόνο που ο επιπλέον, δεύτερος, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, ο οποίος θα έπρεπε να είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα, δεν έχει ακόμη φανεί, δύο μήνες τώρα, όπως συμβαίνει και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις σχολείων όπου υπάρχουν αντίστοιχες ανάγκες για μαθητές με προβλήματα αναπηρίας. «Καταλαβαίνουμε το πρόβλημά σας, αλλά δεν είστε μόνον εσείς. Είναι και άλλα παιδιά που δεν έχουν ακόμη δάσκαλο λόγω οικονομικών περικοπών», του έχουν απαντήσει  επανειλημμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες έχει απευθυνθεί. «Στην περίπτωσή μας ωστόσο δεν μιλάμε για μάθημα που χάνεται, αλλά για θέμα ασφαλείας του παιδιού μας, που δεν μπορεί να μετακινηθεί καθόλου μόνο του», περιγράφει ο πατέρας του μικρού Χρήστου.

Μόλις προ ημερών και ένας άλλος 11χρονος μαθητής της Ε’ Δημοτικού απηύθυνε δημοσίως έκκληση στον υπουργό Παιδείας μέσω… twitter. Του ζητούσε να τοποθετηθεί δασκάλα ένταξης στο 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων. Το αρμόδιο υπουργείο παρέπεμπε χθες τα «ΝΕΑ» στις ανακοινώσεις του με τις πρόσφατες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

(πηγή: tanea.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399