«Κινδυνεύουν να πεθάνουν χιλιάδες παιδιά από τις περικοπές στην Υγεία»

«Κραυγή αγωνίας» για χιλιάδες παιδιά που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα στην Ελλάδα και κινδυνεύουν να πεθάνουν, έβγαλε ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών, κατά τη διάρκεια του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Πατούλη, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές καθώς όπως υποστήριξε το κράτος αποκλείει αυτά τα παιδιά από θεραπείες λόγω υψηλού κόστους.

«Παιδιά ανοσοκατεσταλμένα, εκτεθειμένα σε δεκάδες λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν πια πρόσβαση ούτε σε γ-σφαιρίνη ούτε σε άλλα ζωτικά θεραπευτικά σχήματα που σηματοδοτουν την επιβίωσή τους» είπε ο κ. Πατούλης.

Ο κος Πατούλης τόνισε ότι ζώντας την Ιατρική του 2012, πολλές φορές, οι συνάδελφοι του βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους, σε μία εποχή που ολοένα και περισσότερα φάρμακα εκλείπουν από τους ασφαλισμένους ή γίνονται «απαγορευμένα» για τους ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς που τα χρειάζονται…

«Είναι τραγικό που εν έτι 2012, είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε τους βιολογικούς παράγοντες, τα μονοκλωνικά αντισώματα, ακόμη και τη γ σφαιρίνη…. και να γυρίσουμε στην ιατρική της κορτιζόνης για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας.

Είναι τραγικό, να πηγαίνει η Ευρώπη μπροστά και εμείς πίσω… Φταίει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και σήμερα, στους ιθύνοντες ότι οι δαπάνες της Υγείας είναι ανελαστικές. Δεν περικόπτονται οριζόντια. Δεν γίνεται εξυγίανση με λογιστικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά και ανθρωπιστικά.» τόνισε ο κος Πατούλης.

(πηγή: tsantiri.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399