Πεντάχρονος απειλείται με απέλαση εξαιτίας “ήπιας αναπηρίας” – Θα επιβαρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας…

pedaxronos_apelasiΈνα πεντάχρονο αγόρι που γεννήθηκε στην Αυστραλία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απέλασης στο Μπαγκλαντές μαζί με την οικογένειά του εξαιτίας «ήπιας αναπηρίας», που σύμφωνα με τις αρχές “θα επιβάρυνε το σύστημα υγείας”.

Ο Δρ Mahedi Hasan Bhuiyan έφθασε στην Αυστραλία με φοιτητική βίζα το 2011. Αυτός και η Rebaka Sultana παντρεύτηκαν το επόμενο έτος στο Μπαγκλαντές και εκείνη τον ακολούθησε στην Αυστραλία το 2013. Την ίδια χρονιά, ο γιος τους Adyan γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Geelong.

Λίγους μήνες μετά τη γέννηση, οι γονείς παρατήρησαν ότι ο Adyan δεν μπορούσε με ευκολία να σηκώσει το κεφάλι του. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε μια ήπια εγκεφαλική παράλυση, πιθανώς προκαλούμενη από εγκεφαλικό επεισόδιο λίγο πριν ή μετά τη γέννησή του.

Ο Bhuiyan έλαβε το πτυχίο του στο Μπαγκλαντές και το διδακτορικό δίπλωμα μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Deakin της Νότιας Κορέας το 2016. Του χορηγήθηκε μόνιμη βίζα μετανάστευσης από την Πολιτεία της Βικτώρια, ωστόσο, εξαιτίας της αναπηρίας του Adyan, απορρίφθηκε σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια υγείας για χορήγηση βίζας στην Αυστραλία.

Η ιατρική αξιολόγηση του 2019, σύμφωνα με τον Guardian, διαπίστωσε ότι ο Adyan είχε «ήπια  δυσλειτουργία» που πιθανόν να ήταν μόνιμη και να απαιτούσε κοινοτικές υπηρεσίες «συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, πρόσθετης υποστήριξης στο σχολείο».

“Δεν έχω καμία ιδέα γιατί ένα παιδί που έχει μικρή αδυναμία στο αριστερό χέρι του θα χρειαστεί ειδική εκπαίδευση”, είπε ο Bhuiyan. “Από όσο καταλαβαίνω, απαιτείται ειδική εκπαίδευση για εκείνους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα κανονικά σχολεία.”

Η οικογένεια ζήτησε από τον υπουργό μετανάστευσης, David Coleman, την επανεξέταση της υπόθεσής τους καθώς αυτός αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να παραμείνουν στην Αυστραλία. Οι διακριτικές εξουσίες του υπουργού του επιτρέπουν να χορηγήσει ή να αρνηθεί τη θεώρηση. Δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει απόφαση ή να δώσει εξηγήσεις.

(Πηγή: enallaktikos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399