Κορωνοϊός: Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία- Δεν είναι το τέλος της πανδημίας

REUTERS/BRIAN SNYDER

REUTERS/BRIAN SNYDER

Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο και η επίτευξη της ανοσίας στον πληθυσμό είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος. 

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, το εμβόλιο δεν σημαίνει αυτόματα το τέλος της πανδημίας. «Ούτε καν η αρχή του τέλους», προειδοποίησε τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να προαναγγείλουμε το τέλος της πανδημίας αυτή τη στιγμή.

«Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας», συνέχισε.

«Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», εξήγησε προσθέτοντας ότι ο κορωνοϊός μεταλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

«Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο», δήλωσε.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399