Τέλος σε κινητά και ασύρματα δίκτυα στα σχολεία, ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προτείνει απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων στα σχολεία έπειτα απο εξέταση στοιχείων επιστημονικών μελετών. Σύμφωνα με τις μελέτες η έκθεση στην ακτινοβολία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις κυβερνήσεις να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία» καθώς επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία συνδέεται με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου και του δέρματος, την ανδρική στειρότητα και τη λευχαιμία.

Τα μέλη της επιτροπής του διεθνούς οργανισμού υπογραμμίζουν ότι οι αρχές δεν πρέπει να καθυστερήσουν στην απόφαση για απαγόρευση όπως έγινε και με την προστασία των πολιτών από το παθητικό κάπνισμα ή με την απομάκρυνση καρκινογόνων πλαστικών καθημερινής χρήσης.

Προτείνουν επίσης τη ρύθμιση των συσκευών στα κατώτατα όρια εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ενίσχυση της έρευνας για την κατασκευή λιγότερων επικίνδυνων κεραιών και ασύρματων δικτύων.

(Πηγή: tvxs.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399