Έγινε μάνα έπειτα από 19 αποβολές!

Μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί η γέννηση της μικρούλας Έμιλυ Σoρτ, καθώς η 37χρονη μητέρα της κατάφερε να τη φέρει στη ζωή έπειτα από 19 αποβολές… Ναι, καλά ακούσατε! Η γυναίκα που κατάγεται από την Ουαλία προσπαθούσε να μείνει έγκυος τα τελευταία 15 χρόνια, όμως δεν τα είχε καταφέρει. Όλα αυτά μέχρι χθες, αφού με τη βοήθεια του γιατρού της κρατά σήμερα ένα αγγελούδι στην αγκαλιά της.

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Sun» η Τζο Σoρτ αποκαλύπτει πώς μία πρωτοποριακή – επαναστατική χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πέρυσι στο Κάρντιφ, την οδήγησε στο να μείνει λίγους μήνες αργότερα έγκυος. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ξένο δημοσίευμα, η ίδια αρνήθηκε να κάνει επισκληρίδιο κατά τη διάρκεια της γέννας, για να μην βλάψει το μωρό.

«Αναρωτιόμουν για χρόνια. Δεν ήξερα γιατί δεν μπορούσα να μείνω έγκυος. Έλεγα στον εαυτό μου συνεχώς: Μήπως πίνω πολύ τσάι, μήπως φταίει ο καφές;».

Η Τζο μαζί με τον σύζυγό της προσπαθούσαν να κάνουν παιδί από το 1997! Έπειτα από πολλές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ενδομητρίωση, μία γυναικολογική πάθηση που εμποδίζει την εγκυμοσύνη.

Η ενδομητρίωση είναι ένα συχνό γυναικολογικό πρόβλημα. Παίρνει το όνομα της από το ενδομήτριο, τη λεπτή εσωτερική επένδυση της μήτρας. Στις γυναίκες με ενδομητρίωση, ιστός, που μοιάζει και συμπεριφέρεται όπως το ενδομήτριο, αναπτύσσεται σε περιοχές εκτός της μήτρας. Αυτές οι περιοχές ονομάζονται οζίδια ενδομητρίωσης ή εμφυτεύσεις ενδομητρίωσης ή εστίες.

Τις περισσότερες φορές η ενδομητρίωση εμφανίζεται: Πάνω ή μέσα στις ωοθήκες (ενδομητρίωμα) Πίσω από τη μήτρα. Επάνω στους συνδέσμους που διατηρούν τη μήτρα στη θέση της. Στο περιτόναιο που επενδύει τα τοιχώματα και όργανα της κοιλιάς. Στο έντερο, την κύστη ή το ορθό.

Η ενδομητρίωση σπάνια μπορεί να αναπτυχθεί και σε περιοχές πολύ μακριά από τη μήτρα. Αυτός ο έκτοπος ιστός δημιουργεί φλεγμονή, πόνο, υπογονιμότητα και βαριές εμμηνορυσίες.

«Ο ερχομός αυτού του παιδιού είναι πραγματικά ό,τι περίμενα σε αυτή τη ζωή», συνεχίζει η τρισευτυχισμένη μητέρα, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει στο «δώρο» που της έκανε ο Θεός.

(πηγή: protothema.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399