Ξεσηκωμός γονέων για την αναστολή λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Στους δρόμους βγαίνουν οι γονείς 250 παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία του, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης και εξάντλησης των δωρεών, με την Πολιτεία να μην έχει βρει λύση για το μείζον πρόβλημα και να μην υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τα 250 παιδιά που φιλοξενούσε ως σήμερα.

Αιτία της αναστολής λειτουργίας είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και της αδιαφορίας των «χρυσών» χορηγών.

Το Σικιαρίδειο, λειτουργούσε στο Μαρούσι από το 1939, φιλοξενώντας πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση, των οποίων κάλυπτε (κυρίως) τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Υπενθυμίζουμε πως στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα πήγαν να αναλάβουν υπηρεσία, ώστε να προετοιμαστεί το σχολείο και νηπιαγωγείο για να υποδεχτεί τα παιδιά στις 11 Σεπτεμβρίου, βρήκαν το κτήριο του Σχολείου χωρίς παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και το Ίδρυμα να τους ανακοινώνει ότι ανέστειλε τη λειτουργία του με απόφαση του Δ. Σ. του (από τις 28 – 6 – 2012).

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399