Αναζητείται γυναίκα να… κυοφορήσει Νεάντερταλ!

Ο George Church, καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι είναι η εφικτή η κλωνοποίηση ενός Νεάντερταλ από απολιθωμένο δείγμα DNA, απλά είναι απαραίτητη μια γυναίκα πρόθυμη να κυοφορήσει το βρέφος. Ο Homo neanderthalensis θεωρείται ένας από τους προγόνους του σύγχρονου Homo sapiens και εξαφανίστηκε πριν από 33.000 χρόνια. Ο καθηγητής εξηγεί στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι οι Νεάντερταλ δεν ήταν πρωτόγονα και άγρια όντα όπως πιστεύει το ευρύ κοινό, αλλά διέθεταν αυξημένη ευφυΐα.

Ο ίδιος, όπως μεταδίδει η Telegraph, θεωρεί ότι μια τέτοιου είδους παρέμβαση στο ανθρώπινο γονιδίωμα θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για το γενετικό υπόβαθρο πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος και το AIDS, καθώς και να οδηγήσει στη μακροζωία. Ο Church, που έχει συμβάλλει παλιότερα στο πρόγραμμα χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος, φιλοδοξεί να ενσωματώσει μέρος του DNA του Νεάντερταλ σε ανθρώπινα βλαστοκύτταρα και να τα κλωνοποιήσει, δημιουργώντας ένα έμβρυο που θα μπορούσε να εμφυτευτεί σε μια γυναίκα.

Ο καθηγητής υποστηρίζει την ανθρώπινη κλωνοποίηση, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες και αναλύει τις ιδέες του στο τελευταίο του σύγγραμμα Regenesis: How Synthetic Biology Will Reinvent Nature and Ourselves. «Οι Νεάντερταλ είχαν μεγαλύτερο κρανίο από εμάς, σίγουρα ο εγκέφαλός τους λειτουργούσε με διαφορετικό τρόπο, πιθανόν όμως να ήταν και πιο ευφυείς από εμάς. Σε περίπτωση κάποιας πανδημίας ή όταν ο άνθρωπος μετοικήσει σε άλλους πλανήτες, ο τρόπος σκέψης τους θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμος. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ακόμα και νεο-Νεάντερταλ πολιτισμός, να ασκήσουν ακόμα και πολιτική δύναμη. Ο βασικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η αύξηση της γενετικής ποικιλότητας, η χαμηλή ποικιλότητα είναι στοιχείο αρνητικό για τις σημερινές κοινωνίες.»

(πηγή: lifo.gr) 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399