Έχασαν τη ζωή τους από γρίπη 18 παιδιά στις ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με μία φονική επιδημία γρίπης είναι από το Δεκέμβριο, νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη, 18 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν. «Φαίνεται πως είναι η χειρότερη περίοδος γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια» εκτιμά ο δρ ‘Αντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID), υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η περίοδος του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές. Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εξηγεί ο δρ Φόσι. «Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς. Είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης» προσθέτει ο ίδιος.

(πηγή: on-news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399