Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα παιδιά στο δρόμο

Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε κανένα παιδί να μην ωθείται στην επαιτεία στο δρόμο, στοχεύει η δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «PRAKSIS» και «ΑΡΣΙΣ» που διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, συμμετέχοντας παράλληλα και στην παγκόσμια προσπάθεια για την κατοχύρωση της 12ης Απριλίου ως παγκόσμιας ημέρας για τα παιδιά στο δρόμο.

Στο πλαίσιο της δράσης, το «κινητό σχολείο» (Mobile School) «πάρκαρε» στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι διασκέδασαν τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι το «κινητό σχολείο» είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που ζουν ή/και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Πάντως οι οργανώσεις επισείουν για ακόμη μια φορά, την προσοχή στην παρουσία των παιδιών που ζουν κι εργάζονται στο δρόμο, καλώντας τους πολίτες να αφιερώσουν «ένα βλέμμα» τους σε αυτά.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399