Σκάφος που παράγει τα δικά του κύματα το πιο σταθερό στον κόσμο

Το πρώτο σκάφος που παράγει τα δικά του κύματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα για τους εργάτες σε υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου, ανέπτυξε η νορβηγική εταιρεία Salt Ship Design.

Το σκάφος, μήκους 150 μέτρων, παράγει κύματα τα οποία εξουδετερώνουν εκείνα της θάλασσας, εξασφαλίζοντας μεγάλη σταθερότητα και ισορροπία.

Οι εργάτες σε υπεράκτιες γεωτρήσεις συνήθως μένουν σε καμπίνες επάνω σε πλωτές πλατφόρμες, προσκείμενες στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου, ωστόσο τα κύματα καμιά φορά είναι τόσο ισχυρά που δίνουν την αίσθηση της πρόσκρουσης σε βράχο.

Με το πρωτοποριακό της σκάφος η εταιρεία Salt Ship Design υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαμονής των εργατών.

Η καινοτομία συνίσταται στις δεξαμενές νερού που διαθέτει το σκάφος στις δυο πλευρές και το κάτω μέρος.

Κάθε δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με μια βαλβίδα αέρα, η οποία ελέγχει την κατεύθυνση και τον ρυθμό με τον οποίο το νερό κυλά μπροστά και πίσω.

Βάσει δοκιμών σε μικρότερα μοντέλα η κατασκευάστρια εταιρεία υπολογίζει ότι το σκάφος της μπορεί να εξουδετερώσει κύματα ύψους ως και πέντε μέτρων.

Σημειώνεται επίσης ότι το σκάφος διαθέτει έξι ανεξάρτητες προπέλες οι οποίες περιστρέφονται συνεχώς και το βοηθούν να κρατήσει απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου.

Το σκάφος, που αναμένεται να έχει κατασκευαστεί ως τον Ιούνιο του 2015, θα είναι το μεγαλύτερο στο είδος του με τη δυνατότητα φιλοξενίας 800 εργατών.

Εκτός από γυμναστήριο, σάουνα, πισίνες και αίθουσες συνεδριάσεων, το σκάφος σχεδιάζεται να έχει και αμφιθέατρο.

ηγή: econews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399