Η νέα μόδα που στέλνει τα παιδιά στο νοσοκομείο

Oι ειδικοί ανησυχούν και εφιστούν την προσοχή σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Την ώρα που το πρώτο κουδούνι χτύπησε και χιλιάδες παιδιά κάθονται στα θρανία γεμάτα ενθουσιασμό, αλλά και αγωνία για τη νέα σχολική χρονιά, οι ειδικοί ανησυχούν και εφιστούν την προσοχή σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τα επιπόλαια trends, τις νέες επικίνδυνες μόδες που υιοθετούν τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι μαθητές, καταλήγοντας στα… νοσοκομεία.

Έτσι, μετά το «Ξυραφώνομαι», την άκρως επικίνδυνη μόδα που είχε μπει την προηγούμενη σχολική χρονιά για τα καλά στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας, τώρα παιδοψυχολόγοι και σύλλογοι ανησυχούν για τη δοκιμασία της φωτιάς, το παιχνίδι της κανέλας, αλλά και το Ice Bucket Challenge, το οποίο τελικά δεν είναι και τόσο… αστείο.

Fire Challenge ή δοκιμασία της φωτιάς είναι η νέα πρόκληση την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν νέα παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Αν και ακόμη δεν έχει περάσει τα σύνορα της χώρας, όπως ανέφερε στην «Espresso» η υπεύθυνη της γραμμής SOS 1556 του συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού Νάταλι Καρακιουλάφη, «αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Συνήθως, ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό γρήγορα έρχεται και στη χώρα μας», τόνισε.

(πηγή: patrastimes.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399