Πολύτεκνοι σε Παπούλια: Μας αφήσατε στα κρύα του λουτρού…

«Κραυγή αγωνίας» από τους πολύτεκνους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Τα μέτρα που έρχονται, κατεδαφίζουν τα πάντα. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Ουσιαστικά καταργούν το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και του τρίτου παιδιού. Πέρα από αυτό, από τα χειρότερα είναι ότι καταργούν τα αφορολόγητα όρια που είναι για τα παιδιά. Είναι δυνατόν να έχει ένας, τέσσερα, πέντε, έξι παιδιά και να τον βάζουμε στην ίδια κατηγορία, στην ίδια μοίρα με αυτόν που είναι άγαμος; Είναι δυνατόν ποτέ αυτό το πράγμα;».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), Β. Θεοτοκάτος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Σε μια αγωνιώδη έκκληση για παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν, οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων έθεσαν στον κ. Παπούλια όλα τα προβλήματά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέτρα, τα οποία δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος για την πολιτεία, αλλά διευκολύνουν τις πολύτεκνες οικογένειες να μπορούν να σπουδάσουν ένα παιδί τους, δυστυχώς δεν τα κάνουν».

Σημείο αιχμής ήταν και ο κανονισμός των μετεγγραφών, με τους εκπροσώπους της ΑΣΠΕ να αναρωτιούνται χαρακτηριστικά: «Μπορεί μια πολύτεκνη οικογένεια με πέντε, έξι παιδιά να σπουδάσει σε δυο, τρεις πόλεις παιδιά; Και με αυτή την οικονομική κρίση;».

Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε να μεσολαβήσει στον υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ οι πολύτεκνοι στάθηκαν και στην υπογεννητικότητα, η οποία, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησαν, τείνει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα γερόντων και απομάχων.

«Η μόνη ελπίδα, κύριε Πρόεδρε, είναι με γίνουμε όλοι Παλαιστίνιοι. Να έχουμε δέκα παιδιά, αλλιώς πάμε στο τέλος της ιστορίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοτοκάτος στον κ. Παπούλια, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΑΣΠΕ, Ν. Φωτόπουλος, υπογράμμισε: «Η πολιτεία έδωσε κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά και τώρα τα αφήνει στα κρύα του λουτρού. Διότι το επίδομα ήταν κίνητρο δημογραφικό και οι πολύτεκνοι πληρώνανε τους περισσότερους φόρους, διότι είναι εξ ορισμού υποχρεωμένοι να αγοράζουν περισσότερα αγαθά και να κάνουν χρήση περισσότερων υπηρεσιών. Και αυτό το πενιχρό επίδομα που είχε δοθεί ως αντιστάθμισμα καταργείται».

«Τα οικονομικά, για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τα αγγίξει κανένας. Πάρθηκαν σκληρές αποφάσεις, μήπως βγούμε από αυτό το τέλμα. Εκείνο όμως που μπορώ να κάνω είναι αυτό που βλέπω ότι ο υπουργός Παιδείας μπορεί να τα κάνει» είπε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399