Γονείς ξυλοκόπησαν νεαρή δασκάλα στην Κατερίνη

Η δασκάλα κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονέων και η υπόθεση παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης

Θύμα επίθεσης από γονείς ενός μαθητή έπεσε την περασμένη εβδομάδα μια νεαρή δασκάλα, η οποία υπηρετεί ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με το olympiobima.gr, το περιστατικό συνέβη το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης 19 Μαρτίου, όταν η 21χρονη εκπαιδευτικός, πέρασε μπροστά από το σπίτι του μαθητή προκειμένου να πάει στο σχολείο που υπηρετεί. Το αποτέλεσμα ήταν η εκπαιδευτικός να μεταφερθεί αιμόφυρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Γονείς και εκπαιδευτικός δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, αφού μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο μαθητής φοιτούσε στο σχολείο, που διδάσκει η δασκάλα. Για άγνωστους λόγους οι γονείς αποφάσισαν να αλλάξουν σχολείο στο παιδί τους προειδοποιώντας την μάλιστα να μην περνά από το συγκεκριμένο δρόμο, όπου βρίσκεται το σπίτι τους, γιατί αναστατώνεται το παιδί τους.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού. Μάλιστα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κατήγγειλε και καταδίκασε άμεσα την πράξη εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

«Αντιδρούμε με αγανάκτηση στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια των γονέων να επιτεθούν σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, σε δρόμο της πόλης μας, ξαφνικά και αναίτια, καθώς το παιδί τους φοιτά σε άλλο σχολείο από εκείνο που διδάσκει η εκπαιδευτικός. Μας πληγώνει αφάνταστα το γεγονός να δέχεται βίαιη επίθεση νεαρή συνάδελφος μας, η οποία καταγόμενη από μακριά, υπηρετεί στην πόλη μας με μισθό 650 ευρώ (με ό,τι αυτό σημαίνει) και αντί να τυγχάνει αναγνώρισης, να μεταφέρεται τραυματισμένη στο Νοσοκομείο του Νομού. Αυτονόητο είναι ότι συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο μας και θα είμαστε δίπλα της, τόσο ηθικά, όσο και στην επίπονη δικαστική διαδικασία, που θα ακολουθήσει με την αμέριστη συνδρομή μας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών.

Η δασκάλα κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονέων και η υπόθεση παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

(πηγή: voria.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399