Ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων της εποχικής γρίπης

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων της γρίπης. Μέχρι την Δευτέρα, πέντε άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με την εποχική γρίπη. Πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 31 έως 83 χρόνων.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, και οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από την εποχική γρίπη ήταν ανεμβολίαστοι.

Την ίδια ώρα, ακόμη 5 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε 14 ανέρχονται τα σοβαρά κρούσματα γρίπης με την πλειονότητά τους να αφορά σε άνδρες πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα (χρόνιοι ασθενείς). Ωστόσο, για πρώτη φορά στη διάρκεια της εφετινής περιόδου αναφέρονται ανάμεσα στα θύματα της νόσου και 3 άνθρωποι που δεν είχαν επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.

(πηγή: healthview.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399