Στο «κόκκινο» οι πνευμονίες

Αλλεργίες παρέμειναν… πνευμονίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελάχιστοι εναπομείναντες ιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς ο Ιούνιος επιφύλαξε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής έξαρση των κρουσμάτων πνευμονίας σε παιδιά.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο εν μέσω καλοκαιριού, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν θυμίζουν σε τίποτα θερινή περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα είναι περισσότερα αυτή την περίοδο ακόμη και από τον χειμώνα που πέρασε, όπως γράφει το thrakitoday.com.

“Καθημερινά έχουμε 3 με 4 νέα κρούσματα με παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική ενώ υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός με παιδιά που δεν κρίνεται απαραίτητη η εισαγωγή τους . Το θετικό είναι πως στο σύνολο των περιστατικών μια απλή θεραπευτική αγωγή και αντιβιώσεις είναι αρκετή” εξηγεί ο διευθυντής της Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Δημήτρης Αδαμίδης τονίζοντας πως “δεν υπάρχει μέρα που δεν έχουμε κάποιο περιστατικό. Και πανελλαδικά παρατηρείται αντίστοιχη εικόνα, επειδή έχω επαφή με συναδέλφους σε άλλες πόλεις. Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται αυτή η έξαρση αλλά σίγουρα η υγρασία συμβάλει στη μεταφορά των νοσημάτων”.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, παρά τα διαρκή προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως σε προσωπικό, παρουσιάζει σήμερα τη μεγαλύτερη κίνηση απ’ όλες τις αντίστοιχες κλινικές των Νοσοκομείων της περιοχών ξεπερνώντας ακόμη και αυτό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. “Στην Κλινική υπάρχουν 5 γιατροί οργανικό προσωπικό. Εξ αυτών, οι δύο έχουν ήδη βγει στη σύνταξη και δεν έχουν αναπληρωθεί ενώ ακόμη μια συνάδελφος από 1 Ιουλίου αποχωρεί για 2 χρόνια λόγω άδειας μητρότητας. Επομένως μένουν μόνο δύο άτομα προσωπικό και δυο επικουρικοί από τα Κέντρα Υγείας.

Η μια μάλιστα συνάδελφος βρίσκεται ταυτόχρονα σε πέντε μέρη, καθώς απασχολείται και στα Κ.Υ. και στο Νοσοκομείο αλλά και στο ΠΕΔΥ, οπότε καταλαβαίνεται” επισημαίνει ο κος Αδαμίδης για να συμπληρώσει πως “έτσι καλύπτουν τα κενά, με ένα άτομο σε πέντε μέρη ταυτόχρονα. Τέλη Μαΐου απολύθηκαν γιατροί που ήταν στα τεχνικά λύκεια της χώρας, ανάμεσά τους μάλιστα και μια από την Ξάνθη. Όταν ζήτησαν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σε κάποιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας τους είπαν ότι δεν υπάρχουν κενά”. Πρόσφατα προκηρύχθηκε μια θέση επικουρικού γιατρού για την Παιδιατρική ωστόσο μια ημέρα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων δεν είχε εκδηλώσει κανείς ενδιαφέρον. “Ο λόγος είναι απλός. Η Ξάνθη εντάχθηκε στη ζώνη Γ και όχι στη Β όπως αρχικά είχαν υποσχεθεί. Αυτό σημαίνει πως η θέση του επικουρικού θα είναι για ένα και όχι για τρία χρόνια, κάτι που λειτουργεί σαφώς αποτρεπτικά. Στα παραπάνω αρκεί να προσθέσει κανείς και τον ιδιαίτερα αυξημένο όγκο εργασίας της Κλινικής αλλά και το γεγονός πως στο σύνολό τους οι εφημερίες δεν αμείβονται” εξηγεί ο κ. Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας πως ασκούνται πιέσεις ώστε η Ξάνθη να αλλάξει ζώνη.

ηγή: thrakitoday.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399