Οι συσκευές και τα παιδιά

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Ο Μάρτιν Στοτ (Martin Stott) που είναι διευθυντής του Old Hall School στο Γουέλινγκτον του Σροπσάϊρ, αποφάσισε να κηρύξει μια εβδομάδα «ψηφιακής αποτοξίνωσης» για να απομακρύνει τους μαθητές και τους γονείς τους από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο Στοτ πιστεύει ότι  πολλοί προέφηβοι μεγαλώνουν χωρίς να είναι σε θέση να διαβάσουν τη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων ή την έκφραση του προσώπου τους επειδή τα μάτια τους βρίσκονται συνεχώς στις συσκευές.

Επίσης πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μιλώντας μεταξύ τους, να παίζουν με χαρτιά και να παρατηρούν τους ανθρώπους και να μην εξαρτώνται μόνον από τη τεχνολογία.

«Όταν πηγαίνουμε σε σχολικές εκδρομές ή στη διάρκεια των διακοπών δεν πρέπει να επιτρέπουμε τα κινητά τηλέφωνα και άρα χρειάζεται να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να τα αφήσουν για μια εβδομάδα», λέει ο Στοτ.

Ο Στοτ δεν είναι τελείως αντίθετος με την τεχνολογία. Το σχολείο του που έχει μαθητές από 4 έως 11 χρόνων χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των μαθημάτων και διδάσκει τα βασικά προγράμματα.

Στη διάρκεια της ψηφιακής αποτοξίνωσης οι μαθητές θα έχουν το χρόνο να συνομιλούν με φίλους τους, να διαβάζουν βιβλία και να λύνουν προβλήματα και γρίφους.

Ο κ. Στοτ ισχυρίζεται ότι τα σημερινά παιδιά χάνουν πολλές από τις βασικές δεξιότητές τους εξ΄αιτίας της εξάρτησης από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

(πηγή: fe-mail.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399