Ισραήλ: Συνέλαβαν μικρά παιδιά

Τέσσερα μικρά παιδιά, ηλικίας από 5 έως 9 ετών, συνελήφθησαν από Ισραηλινούς στρατιώτες που τους πέρασαν χειροπέδες την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακτιβιστής και Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού εξήγησε ότι οι στρατιώτες συνέλαβαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια ταραχών στο χωριό Κφαρ Καντούμ, κοντά στη Νάμπλους της βόρειας Δυτικής Όχθης, αλλά τα άφησαν ελεύθερα λίγη ώρα αργότερα.

«Μια ομάδα παιδιών Παλαιστινίων εντοπίστηκαν την ώρα που έβαζαν φωτιά σε λάστιχα. Οι ταραχές συνήθως ξεκινούν όταν (οι Παλαιστίνιοι) σπρώχνουν αναμμένα λάστιχα προς την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας», υποστήριξε. «Οι στρατιώτες συνέλαβαν τα παιδιά για να εμποδίσουν τις ταραχές και όταν έφτασε στην περιοχή ο διοικητής τους, λίγο αργότερα, τα άφησαν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αγνοεί την ηλικία των παιδιών και το αν τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο, ο στρατός διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων παρουσίασε ο συντονιστής του λαϊκού παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης στο Κφαρ Καντούμ, ο Μουράντ Αστάουι. Όπως είπε, «οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών από τη μία και νέων του χωριού, εθελοντών και ξένων ακτιβιστών από την άλλη ξεκίνησαν μετά την διαδήλωση που οργανώνεται κάθε εβδομάδα». Από τα δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

«Τέσσερα παιδιά που βρίσκονταν στην περιοχή των συγκρούσεων τρόμαξαν από τις χειροβομβίδες κρότου που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Κατόπιν οι στρατιώτες τα συνέλαβαν και τους έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη με πλαστικές χειροπέδες», συνέχισε.

Ο Αστάουι είπε ότι τα παιδιά αυτά ήταν ο Τάρεκ Χικμέτ, 9 ετών, ο Χόσαμ Χαλντούν, 7 ετών, ο Μάλακ Χικμέτ, 6 ετών και ο Άχμαντ Αμπντεσάλαμ, 5 ετών.

(πηγή: enikos.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399