Υπεράριθμοι οι εκπαιδευτικοί στο νομό Ηρακλείου, μετά από συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Το θέμα ανακινεί με γραπτή επιστολή του ο αιρετός ΠΥΣΠΕ κ. Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο οποίος μιλά για πρωτοφανή φαινόμενα, αλλά και για καταστάσεις που κανείς δεν έχει ξαναζήσει.

Ο κ. Καψαλάκης αναφέρεται επίσης και στις προαγωγές σχολείων που δεν υλοποιήθηκαν φέτος, που χαρακτηρίζει «αρνητική εξέλιξη με άμεσες επιπτώσεις στους μόνιμους διορισμούς».

«Για πρώτη φορά απ’ όσο γνωρίζω Ελληνική Κυβέρνηση δεν υπέγραψε προαγωγές σχολικών μονάδων, εκτελώντας πιστά τις μνημονιακές εντολές των αφεντικών της… τρόικας και ΔΝΤ!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καψαλάκης και προσθέτει:

«Ήταν κάτι το αναμενόμενο και απόρροια πολιτικής, καθώς είχαμε φτάσει Μάιο και αυτό το θέμα καρκινοβατούσε στο Υπουργείο Οικονομικών (υποτίθεται)! Ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο και που θα έδινε μια μικρή ανάσα στη συνεχή συρρίκνωση των οργανικών μας θέσεων. Αντίθετα όλοι οι εμπλεκόμενοι έτρεξαν να υπογράψουν τις συγχωνεύσεις – συνενώσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, στέλνοντας στον Καιάδα πάνω από 500 θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Σε σχέση με το ζήτημα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών ο κ. Καψαλάκης αναφέρει:

«Από την κατάργηση μιας οργανικής θέσης νηπιαγωγού στο 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, μια συνάδελφος βγαίνει υπεράριθμος και θα τοποθετηθεί στα οργανικά κενά της πόλεως του Ηρακλείου. Από τη συγχώνευση του Δ. Σ. Αχεντριά με το αντίστοιχο του Μεσοχωριού «περισσεύει» ένας συνάδελφος, που θα πάρει ένα από τα 4 οργανικά κενά του Δ. Σ. Πύργου.

Από τη συγχώνευση του Δ. Σ. Αμουργελών με το 2ο Δ. Σ. Αρκαλοχωρίου, δεν υπάρχει υπεραριθμία, καθώς υπάρχει οργανικό κενό στο Δ. Σ. Αρκαλοχωρίου, που τοποθετείται ο συνάδελφος που είχε οργανική θέση στις Αμουργιέλες.

Από τη συγχώνευση του Νηπιαγωγείου Αυγενικής με αυτό του Βενεράτου υπάρχει μια υπεραριθμία, που θα πάρει οργανικό κενό στο νηπιαγωγείο Ρογδιάς.

Από τις καταργήσεις του Δ. Σ. Παρανύμφων και των νηπιαγωγείων Σταβιών και Φανερωμένης δε δημιουργούνται υπεραριθμίες, καθώς δεν υπήρχαν τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί σ΄ αυτά».

(Πηγή: Πατρίς)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399