Αύξηση ωρών διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς

Ως 27 ώρες την εβδομάδα οι δάσκαλοι, ως 24 οι καθηγητές

Νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή αυξάνει από τον Σεπτέμβριο τις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, με συνέπεια να μειωθούν δραστικά οι θέσεις των αναπληρωτών.

Σύμφωνα με το «Έθνος» σοβαρές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών φέρνει η διάταξη που ψηφίστηκε το βράδυ στη Βουλή και η οποία προβλέπει μείωση των αναπληρωτών μέσω της αύξησης των ωρών διδασκαλίας για το μόνιμο διδακτικό προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16, το οποίο προβλέπει περικοπές στις κοινωνικές κρατικές παροχές.

Κατόπιν αυτού οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αύξηση του χρόνου εργασίας τους με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο σχέδιο σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα αυξήσει το ωράριο κατά 3 με 4 ώρες την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα ίσως καταργήσει και τις μειώσεις στο ωράριο οι οποίες σήμερα ισχύουν μετά την πάροδο κάποιων ετών διδασκαλίας.

Έτσι αναμένεται οι δάσκαλοι να φτάσουν ακόμη και τις 27 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές τις 24 ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα.

Η αύξηση των ωρών θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη καθώς ήδη υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη μόλις 2.000 αναπληρωτών για το επόμενο έτος, δηλαδή 10.000 λιγότερων σε σχέση με το τρέχον έτος, γεγονός που σημαίνει πως οι ώρες των αναπληρωτών θα καλυφθούν απ’ την αύξηση του ωραρίου των μονίμων.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399