Νεόκτιστο σχολείο μένει κλειστό λόγω έλλειψης θρανίων

Έτοιμο εδώ και ένα χρόνο είναι το κτίριο, που πρόκειται να φιλοξενήσει δημοτικό της Λάρισας, ωστόσο παραμένει αχρησιμοποίητο, αφού «αναζητούνται» θρανία και καρέκλες.

Κλειστό μένει κτίριο, που πρόκειται να στεγάσει δημοτικό σχολείο της Λάρισας, καθώς εδώ και ένα χρόνο, από τότε δηλαδή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, «αναζητούνται» θρανία και καρέκλες. Επακόλουθο είναι τα μικρά παιδιά να συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα σε διπλή βάρδια.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για ανικανότητα και αναλγησία, καθώς ένα κτίριο που είναι έτοιμο εδώ και αρκετούς μήνες και κόστισε επτά εκατομμύρια ευρώ, είναι αχρησιμοποίητο. Ο Σύλλογος, μάλιστα, τονίζει ότι αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα μέσα στη Μ. Εβδομάδα, τότε το σχολείο σε διπλή βάρδια στην παλιά του θέση, δεν πρόκειται να ανοίξει μετά το Πάσχα.

«Η αδυναμία αυτή προκύπτει από την παντελή ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να προμηθεύσει έγκαιρα τον απαιτούμενο, κατ» ελάχιστο, εξοπλισμό, δηλαδή τα θρανία και τα καθίσματα των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει το νέο διδακτήριο.

Αφού, μετά από σχεδόν οκταετή αγώνα, ανεγέρθηκε το νέο διδακτήριο, εγκαίρως φρονώντας, μέσω της Πρωτοβάθμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης, υποβλήθηκε αίτημα, με αριθμό πρωτ. 3916/22-04-2013, προς Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε., για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Και συνεχίζει: «Ένα χρόνο μετά, κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί να μας πληροφορήσει για την πορεία έστω του αιτήματος. Αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, προς υπευθύνους και μη, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε το συγκεκριμένο. Όσο για τον «Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων», μάλλον «από – οργανισμός» πρέπει εφεξής να ονομάζεται. Η συνέπεια όλων αυτών όμως επιφέρεται στους ώμους των γονέων και των παιδιών που αναγκάζονται να υπομένουν την διπλοβάρδια για έναν ακόμα χρόνο, ενώ υπάρχει έτοιμο ένα διδακτήριο επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Διαμηνύουμε πως η αντοχή μας ξεπεράστηκε και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, όπως αγωνιστήκαμε για να γίνει το διδακτήριο, με το ίδιο σθένος θα αγωνιστούμε ξανά για τα προφανή. Δηλώνουμε, προς όλους τους υπευθύνους, πως αν δεν έχουμε τις πρέπουσες απαντήσεις άμεσα, το σχολείο σε διπλή βάρδια στην παλιά του θέση δεν πρόκειται να ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ας φροντίσουν, ότι δεν έπραξαν σε ένα χρόνο να το πράξουν σε δέκα μέρες.

Για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι και οι ευθύνες τους θα αναζητηθούν».

(πηγή: news247.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399