Επίγνωση: Αυτό είναι το νέο μάθημα στα σχολεία της Αγγλίας

epignosi_mathima_agliaΠολλά σχολεία στην Αγγλία ετοιμάζονται να επεκτείνουν το παραδοσιακό πρόγραμμα σπουδών, με την εισαγωγή ενός νέος μαθήματος: της επίγνωσης.  

Σε περισσότερες από 370 σχολικές μονάδες, οι μαθητές θα αρχίσουν να ασχολούνται με την επίγνωση ως μέρος της μελέτης για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Τα παιδιά θα συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας για να μάθουν τεχνικές χαλάρωσης, ασκήσεις αναπνοής και άλλες μεθόδους ώστε να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να μελετήσει ποιες προσεγγίσεις λειτουργούν καλύτερα για τους νέους σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η μελέτη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2021, είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στον κόσμο.

Η πρωτοβουλία έρχεται λίγους μήνες μετά από έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, η οποία διαπίστωσε ότι ένα στα οκτώ παιδιά στην Αγγλία ηλικίας μεταξύ 5 και 19 ετών έπασχε τουλάχιστον από μία ψυχική διαταραχή κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής τους το 2017.

(Πηγή: enallaktikos.gr με πληροφορίες από nytimes.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399