Να κόψει το ρεύμα σε σχολεία των Ιωαννίνων απειλεί η ΔΕΗ

Αν δεν εξοφλήσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους…

Λιγότερο από 15 ημέρες μένουν μέχρι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, όμως τα προβλήματα παραμένουν πολλά και θα δοκιμάσουν, για μια ακόμη χρονιά, τις αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως έγινε γνωστό χθες, από την Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Βούλα Τσίλη, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που φθάνουν σε πολλά σχολεία της πόλης, περιέχουν και ένα ειδοποιητήριο που τονίζει, ότι εάν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα, τότε η ΔΕΗ θα τους κόψει το ρεύμα!  Σύμφωνα με την κ. Τσίλη, η ΔΕΗ ειδοποίησε για το κόψιμο του ρεύματος, τη στιγμή που δεν υπάρχουν μεγάλες οφειλές και όπου υπάρχουν δεν ξεπερνούν το δίμηνο!

«Η Πολιτεία να εξηγήσει σε γονείς και μαθητές πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος και στηλίτευσε το γεγονός, ότι λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης προς τους Δήμους και κατ’ επέκταση προς τις σχολικές επιτροπές, φέτος είναι αμφίβολο εάν θα φθάσουν τα χρήματα και για πετρέλαιο!

Επίσης, να σημειωθεί, ότι και οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις 12 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα δηλαδή μετά το άνοιγμα των σχολείων, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον αριθμό των μόνιμων καθαριστριών, που δεν επαρκεί! «Η Πολιτεία θα πρέπει να βγει και να πει τι εκπαίδευση θέλει και πώς θέλει τα σχολεία να λειτουργούν» είπε η κ. Τσίλη.

(πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399