Pinobo – Μια καινοτόμα ελληνική ιδέα που ανοίγει πανιά στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο

Δημιουργικότητα – Κοινωνικότητα – Εξατομίκευση. 3 ιδέες που έγιναν άξονες σχεδιασμού και δημιουργίας μιας νέας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης  που βαφτίστηκε Pinobo και είναι γέννημα καινοτόμας σκέψης τεσσάρων ανήσυχων νεανικών μυαλών: Χρήστος Αλατζίδης – Κώστας Καρολεμέας – Σπύρος Ξένος – Αποστόλης Λιανός.

Το Pinobo επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του board και να αναρτήσει εκεί ότι θέλει για τον ίδιο, τους φίλους του ή για όλους.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με το Pinobo», λένε σε συνέντευξή τους οι δημιουργοί «είναι να μεταφέρουμε την ιδέα του board που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στο φυσικό κόσμο, όπως είναι ο πίνακας φελλού ή τσόχας ή ακόμα και την επιφάνεια του ψυγείου που τοποθετούμε διάφορα notes, φωτογραφίες κτλ, στον ψηφιακό κόσμο και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνει αυτός. Η βασική ιδέα είναι ότι δίνουμε την δυνατότητα στο χρήστη να φτιάξει ένα ή περισσότερα boards κάποια για τον εαυτό του, κάποια να μοιράζεται με τους φίλους του και κάποια να είναι public. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα boards πάνω στα οποία θα μπορούν να μαζέψουν διάφορα πράγματα εικόνες, ήχο, video και μελλοντικά μικρές εφαρμογές τις οποίες θα μπορούν να διακοσμούν και να αλλάζουν κατά την διάρκεια της ημέρας και από εκεί και πέρα θα μπορούν ή να το κρατήσουν για τον εαυτό τους ή να το μοιραστούν με τους φίλους του ή να γίνει public».

Η υπεροχή και η το καινούργιο της ιδέας των νέων δημιουργών – Pinobo είναι ότι  μεταφέρεται η ιδέα του board που ήδη συνηθίζεται να χρησιμοποιείται στο φυσικό κόσμο, όπως είναι ο πίνακας φελλού ή τσόχας ή ακόμα και την επιφάνεια του ψυγείου που τοποθετούμε διάφορα notes, φωτογραφίες κτλ, στον ψηφιακό κόσμο και έτσι αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρονται απ’ αυτόν. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο χρήστη να φτιάξει ένα ή περισσότερα boards κάποια για τον εαυτό του, κάποια να μοιράζεται με τους φίλους του και κάποια να είναι public. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα boards πάνω στα οποία θα μπορούν να μαζέψουν διάφορα πράγματα εικόνες, ήχο, video και μελλοντικά μικρές εφαρμογές τις οποίες θα μπορούν να διακοσμούν και να αλλάζουν κατά την διάρκεια της ημέρας και από εκεί και πέρα θα μπορούν ή να το κρατήσουν για τον εαυτό τους ή να το μοιραστούν με τους φίλους του ή να γίνει public.

Η φιλοσοφία της νέας διαδικτυακής δημιουργίας – Pinobo είναι εντελώς διαφορετική από όλα τα social media. Η διαφορά είναι ότι δεν παίζουμε απέναντι στα social media αλλά είναι ένα κανάλι που θα μας βοηθήσει να κάνουμε share. Πρακτικά επειδή η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη ήδη με πολλά applications και υποχρεώσεις δεν ερχόμαστε να αναζητήσουμε χρόνο εκεί αλλά είμαστε μια εφαρμογή που σου κάνει την ημέρα πιο δημιουργική, μπορείς επίσης να γίνεις πιο παραγωγικός έχοντας το δικό σου board δομημένο με βάσει τα δικά σου productivity oriented widgets και όλα αυτά να μπορείς να τα ελέγχεις. Από την άλλη πλευρά μπορείς να κάνεις ένα πιο emotional oriented και δημιουργικό board και αυτό να το μοιράσεις με τους φίλους σου. ‘Οποια και αν είναι η προσωπικότητα μου  θα μπορώ να την εκφράσω μέσω του board και πολλών διαφορετικών πραγμάτων και όχι μόνο φωτογραφιών που είναι το Pinterest τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται με δυνατότητα να τα επικοινωνώ όταν θέλω.

Ενώ στα ήδη υπάρχοντα social media το UI τους είναι προκαθορισμένο έχοντας δεδομένους χώρους για το που είναι το καθετί όπως οι φίλοι μου, το feed, με το Pinobo δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε ένα space το board για εμάς το οποίο θα μπορώ να το κάνει ο καθένας όπως ο ίδιος νομίζει. Θα μπορεί πχ να βάλει ένα video να παίζει δεξιά, το κείμενο του να γράφει αριστερά ταυτόχρονα ένα feed. Στην ουσία είναι ένας χώρος τον οποίο ο καθένας διακοσμεί είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση το οτιδήποτε και του δίνει πλήρη ελευθερία να ανεβάσει ότι asset θέλει από το pc του. Δεν υπάρχει όριο!

Η βασική έκδοση του Pinobo θα διατίθεται δωρεάν στο κοινό. Τα έσοδα για του εγχειρήματος θα προέρχονται από:

1. Τις αγορές virtual goods

•Styling goods (pins, themes etc)

•Widget marketplace

2. Τα Subscriptions (pro version) (όπως στo Linkedin και wordpress.com)

3. Affiliate marketing (via branded stickers/goods etc)

•Brand to pinobo

•Brand to pinobo to user

Αξίζει να τονίσουμε ότι το affiliate marketing θα βασίζεται στους users που θα είναι opinion leaders και τα boards τους θα έχουν μεγάλη επιρροή και πολλά views. Έτσι θα επιβραβεύονται οι users αυτοί και με την σειρά τους θα αμείβονται οι δημιουργοί από το brand το οποίο προώθησε ο opinion leader στο board του.

Ο κόσμος μπορεί να μπει και να χρηματοδοτήσει -εικονικά- το pinobo μπαίνοντας στο profile του Pinobo στο Zerofund: http://zerofund.org/startups/pinobo/

Η ψηφοφορία διαρκεί από 6 έως και 18 Μαρτίου.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399