Δεκάδες συλλήψεις σε πορεία διαμαρτυρίας για το κλείσιμο σχολείων στο Σικάγο

Περισσότεροι από 130 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Σικάγο κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας χιλιάδων δασκάλων, γονέων και μαθητών για την απόφαση του δήμου να κλείσουν 54 δημόσια σχολεία.

Ο δήμαρχος του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ αρνείται πεισματικά περαιτέρω διαπραγματεύσεις, διαμηνύοντας έτσι ότι το κλείσιμο των σχολείων θα πρέπει να θεωρείται οριστικό. Ο Εμάνουελ δήλωσε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή τα σχολεία έχουν ελάχιστους μαθητές και παρέχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Δυνατά σχολεία, δυνατές γειτονιές» και «Προστατέψτε τα παιδιά μας», φωνάζοντας παράλληλα το σύνθημα «Σώστε τα σχολεία» και απαιτώντας την παραίτηση του δημάρχου. Μάλιστα, 100 περίπου από αυτούς έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο, μέχρι να τους σταματήσει η αστυνομία.

Η πρόεδρος του Σωματείου των Καθηγητών του Σικάγο, Κάρεν Λιούις αποκάλεσε άδικο το κλείσιμο των σχολείων και απείλησε με μηνύσεις, ενώ σε ομιλία της πριν την πορεία διαμαρτυρίας παρακίνησε τους συγκεντρωμένους να μην τα παρατήσουν. Η αντιπρόεδρος Τζέσι Σάρκι, η οποία μάλιστα ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, δήλωσε απ’την πλευρά της, ότι οι διαδηλωτές θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν την εφαρμογή της απόφασης.

Μία ομάδα ιερέων πήγαν, επίσης, στο δημαρχείο για να παραδώσουν μια επιστολή, με την οποία ζητούν με τη σειρά τους να παγώσει το κλείσιμο των σχολείων.

(πηγή: tvxs)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399