Βίντεο για την αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έλαβε ο Συνήγορος του Παιδιού καταγράφοντας σε ένα βίντεο, με τη συναίνεση των μαθητών και των γονέων τους, απόψεις των μαθητών για την αντιμετώπιση της βίας στο σχολικό χώρο, αλλά και τις προτάσεις τους για ένα σχολείο πιο ασφαλές, ελκυστικό και συμμετοχικό.

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη αρχή και μπορεί να το βρει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα 0-18.gr, περιλαμβάνονται επιλεγμένα αποσπάσματα από τη συζήτηση που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή 40 μαθητών από 10 σχολεία διάφορων περιοχών της χώρας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο, στο οποίο συμμετέχει ο Συνήγορος.

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, είχε συντονίσει τις παρουσιάσεις των μαθητών, στις οποίες ακούστηκαν μεταξύ άλλων απόψεις για την αντιμετώπιση της έντασης στις σχολικές μονάδες, προτάσεις σχετικά με το ρόλο των εκπαιδευτικών, τη λειτουργία του σχολείου, την ανάγκη να τείνουν «ευήκοα ώτα» οι καθηγητές στις απόψεις των μαθητών, τη συμμετοχή των παιδιών στη σχολική ζωή και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399