Η Βιέννη άνοιξε νέους δρόμους…

Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος της παρουσίας της ταινίας τους την Πέμπτη το απόγευμα 7 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Dshhungel Wien στο MuseumsQuartier της Βιέννης ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για παιδιά από τους Παξούς.

Η ταινίας τους με τίτλο «Επείγον Περιστατικό» ήταν ανάμεσα σε αυτές που διακρίθηκαν και επιλέχτηκαν να παρουσιαστούν στα Media Literacy Awards που οργανώνει κάθε χρόνο το Αυστριακό Υπουργείο Παιδείας, Τεχνών και Πολιτισμού.

Η ταινία ενθουσίασε όλους τους θεατές ανάμεσα στους οποίους ήταν και οργανωτές νεανικών Φεστιβάλ από άλλες χώρες. Έσι ήρθαν και οι πρώτες δυο προσκλήσεις για συμμετοχές σε Φεστιβάλ όπως το Time Line Film Festival στην Ιταλία και το MICE στη Βαλένθια.

Τα παιδιά αλλά και η καθηγήτρια Πέπυ Λύχνου που τα συνόδευε, απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις των παρουσιαστών επικεντρώθηκαν στα κοινωνικά ζητήματα που αναδεικνύει η ταινία, τη μεγάλη απήχηση που είχε στην Ελλάδα και τη μεγάλη δημοσιότητα που της δόθηκε όπως και στη ζωή σε αυτό το πολύ μικρό νησί.

Το ταξίδι στη Βιέννη ήταν σύντομο αλλά γεμάτο εμπειρίες, νέες γνωριμίες και νέες προοπτικές. Τώρα όλοι είναι έτοιμοι για την επόμενη ταινία.

Η ταινία «Επείγον Περιστατικό» μαζί το ‘Basket Roll», τη δεύτερη ταινία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ίδιου εργαστηρίου που έγινε με την ευθύνη του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ, θα προβληθούν στην 13η Camera Zizanio (30 Νοεμβρίου-7 Δεκεμβρίου 2013).

Οι συντελεστές της ταινίας «Επείγον Περιστατικό» με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio, Νίκο Θεοδοσίου

(πηγή: Camera Zizanio)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399