Εκπαιδευτικός κακοποιούσε παιδιά σε Ειδικό Σχολείο της Κύπρου

Καταγγελίες για λεκτική και σωματική βία από εκπαιδευτικό στο Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός προβαίνει ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου και ζητά με επιστολή του την άμεση απομάκρυνση εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με την επιστολή ημερομηνίας 20/3/2013 που απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας, την οποία κατέχει το ΚΥΠΕ, το εν λόγω άτομο κατηγορείται από το Σύνδεσμο για τα ακόλουθα:

-Άσκηση λεκτικής βίας και εκφοβισμού έναντι μαθητών και βοηθητικού προσωπικού.

– Καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων του παιδιού μέσω σωματικής βίας έναντι των μαθητών κα αυθαίρετης άσκησης πολιτικής που αφορά το συστηματικό σωματικό έλεγχο μαθητών για θέματα υγείας χωρίς τη γραπτή ενημέρωση και έγκριση των γονέων/κηδεμόνων τους.

– Κατάχρηση του πρωτοκόλλου που αναφέρεται στην ασφάλεια και υγεία των μαθητών με συνέπεια την ταλαιπωρία των γονέων και την αδικαιολόγητη απουσία των μαθητών από το σχολείο.

– Απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά προς γονείς, παρ’ όλες τις συστάσεις που έγιναν στο παρελθόν από το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται προς το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Ελπιδοφόρο Νεοκλέους, και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου Γιάννο Λαμπίριτη και τη Γραμματέα Ελένη Σαμψών, αναφέρεται επίσης ότι αν το Υπουργείο Παιδείας δεν λάβει μέτρα «τότε το μόνο που μας απομένει να κάνουμε, ως οργανωμένος Σύνδεσμος, είναι να προβούμε σε αποφασιστικά μέτρα διεκδίκησης της άμεσης και ριζικής αποκατάστασης της απαράδεκτης κατάστασης. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία εκ μέρους σας και είμαστε έτοιμοι για δυναμικά μέτρα αν δεν ανταποκριθείτε άμεσα», καταλήγει η επιστολή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιστολές για το ίδιο θέμα, ο Σύνδεσμος Γονέων είχε αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας στις 26/3/2012 και στις 16/12/2012 ενώ στις 5/3/2013 είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Άμεσα έδρασε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μετά τη λήψη καταγγελίας από το Σύνδεσμο Γονέων του ειδικού σχολείου «Ευαγγελισμός» όσον αφορά στη συμπεριφορά εκπαιδευτικού λειτουργού, με την μετάθεση νέας διευθύντριας στο σχολείο και το διορισμό ερευνώντος λειτουργού, ο οποίος έχει οδηγίες να ολοκληρώσει την έρευνά του εντός μιας εβδομάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρου Νεοκλέους στο ΚΥΠΕ, από το σχολείο έλειπε με άδεια ασθενείας η διευθύντρια και το Υπουργείο ανέμενε την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Ιατροσυμβουλίου. Στο μεταξύ, είχε αναλάβει καθήκοντα το άτομο για το οποίο έγιναν μετέπειτα οι καταγγελίες. Η απόφαση του Ιατροσυμβουλίου, ημερομηνίας 13ης Μαρτίου, βάση της οποίας η διευθύντρια δεν θα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της γνωστοποιήθηκε επίσημα στο Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε. Ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι με την γνωστοποίηση αυτή της απόφασης το Υπουργείο προχώρησε σε «κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα, μεταθέσαμε άλλη Διευθύντρια – νομίζω σήμερα πάει – για να αναλάβει καθήκοντα διεύθυνσης στο συγκεκριμένο σχολείο. Κάτι, εξήγησε, που δεν είναι καθόλου απλό, δηλαδή η άμεση μετάθεση διευθυντή αυτή τη χρονική περίοδο της σχολικής χρονιάς. Ο Διευθυντής Δημοτικής Διεύθυνσης ανέφερε επίσης ότι «παράλληλα, αφού είχαμε κάποιες επιστολές από τους συγκεκριμένους γονείς και το σύνδεσμο γονέων, τις διαβιβάσαμε στη Γενική Διευθύντρια αναμένοντας τον ορισμό ερευνώντος λειτουργού» για διερεύνηση των καταγγελιών. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νεοκλέους, είπε ότι από το Σάββατο το βράδυ, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου έχει ορίσει ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος έχει οδηγίες να ολοκληρώσει την έρευνά του εντός μιας εβδομάδας. Κληθείς να πει αν το άτομο, το οποίο αφορούν οι καταγγελίες του συνδέσμου γονέων παραμένει στο σχολείο απάντησε καταφατικά. «Δεν καταδικάζουμε κανένα, εμείς θα διερευνήσουμε», είπε. Παράλληλα, ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι στο παρελθόν γονείς είχαν προβεί σε καταγγελία όσον αφορά στις σχέσεις τους με το συγκεκριμένο άτομο, την οποία αργότερα αναίρεσαν. «Παρόλα αυτά μόλις έφεραν την επιστολή στις 20 Μαρτίου κινήσαμε τις διαδικασίες, ορίστηκε ήδη ο ερευνών λειτουργός, ο οποίος σίγουρα θα πρέπει να διενεργήσει έρευνα για να πει αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες», πρόσθεσε.

(πηγή: alithia.com.cy)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399