Συσσίτια στα σχολεία ζήτησαν οι δάσκαλοι από το δήμο!

Συσσίτια από τον δήμο για το σύνολο των μαθητών του Δήμου Ηρακλείου ζητούν οι δάσκαλοι του νομού βλέποντας ότι τα φαινόμενα υποσιτισμού αρχίζουν να παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις κυρίως στην πόλη, ενώ επεκτείνονται σταδιακά και σε ολόκληρο τον νομό.

Το όλο θέμα τέθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή αίτημα που κατέθεσε ο Σύλλογος Δασκάλων “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” ο οποίος ζήτησε από τη Λότζια να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να καλύπτεται το κόστος ενός δεκατιανού γεύματος, στο σύνολο των μαθητών του νομού.

Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κ.Πλουμής, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι πολλοί μαθητές είναι υποτονικοί, οργανικά αδύναμοι και έντονα στρεσαρισμένοι από τη φορτική πίεση της κρίσης, που έχει αφήσει σε κάθε σπίτι τουλάχιστον έναν άνεργο και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα φαινόμενα αυτά είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν ακριβώς επειδή η “πληγή” που τα προκαλεί βαθαίνει. Άρα θα πρέπει από τώρα να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά πριν να γιγαντωθούν.

Ωστόσο μετά την προφανή απουσία του αρμόδιου υπουργείου να ασχοληθεί συγκροτημένα με το πρόβλημα του υποσιτισμού που προκαλεί βαθειά οργή και αγανάκτηση, ο Σύλλογος Δασκάλων αποφάσισε να στραφεί στην αυτοδιοίκηση και να καλέσει το σύνολο των δήμων του νομού να αναλάβουν μια συγκροτημένη πρωτοβουλία για να παρέχουν ένα γεύμα στο σύνολο των μαθητών του Ηρακλείου.

Ο κ. Πλουμής εξηγεί ότι η παροχή αυτή θα πρέπει να αφορά το σύνολο των μαθητών προκειμένου να μην στοχοποιούνται κάποιοι απ’ αυτούς και να αισθάνονται άσχημα. Ο ίδιος σημειώνει ότι θα πρέπει η προσπάθεια αυτή να ξεκινήσει άμεσα, αλλά να δρομολογηθεί συγκροτημένα από την επόμενη σχολική χρονιά, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμα χειρότερη από τη φετινή.

Παράλληλα ίδιος ζήτησε με πρωτοβουλία του δήμου να καλύπτεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του συνόλου των μαθητών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια επιβεβλημένη κοινωνική παρέμβαση, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των παιδιών.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Συγγελάκη τόνισε ότι ιατροφαρμακευτικά καλύπτονται όλα τα παιδιά που είναι ανασφάλιστα, ενώ εκτίμησε ότι το οικονομικό βάρος της κάλυψης του γεύματος των μαθητών είναι πολύ μεγάλο και υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες για να το αντιμετωπίσει ο δήμος.

Περισσότερο εναλλακτικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γ. Κουράκης αφήνοντας ένα “παράθυρο” να διεκδικήσει σχετικό κονδύλι από το ΕΣΠΑ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαν. Συντυχάκης σημείωσε ότι η στοχευμένη μείωση των πόρων της αυτοδιοίκησης είναι τόσο μεγάλη που είναι λογικό οι δήμοι να μην μπορούν να διαχειριστούν και τα δικά τους οικονομικά βάρη, αλλά και την αντιμετώπιση τόσο σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων.

ηγή: Πατρίς)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399