Κεραία σε απόσταση αναπνοής από σχολεία

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Κάναμε αίτηση και περιμένουμε την Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας να έρθει και να μετρήσει την ακτινοβολία που εκπέμπεται, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ξεσηκωμός επικρατεί στο Κρυονέρι Αττικής, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που στήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε σπίτι ιδιώτη και σε απόσταση μόλις 35 μέτρων από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, δεκάδες κάτοικοι του Κρυονερίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο σπίτι με την κεραία ζητώντας να απομακρυνθεί, για να προστατευτεί η υγεία των παιδιών. Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας, που έκανε και σχετική ερώτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παντελής Βαλιάνος, είπε στην «Ελευθεροτυπία»:

«Πριν από 12 ημέρες, ήρθε η εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας και έκανε αίτηση για να ηλεκτροδοτηθεί η κεραία, καθώς μέχρι τώρα έπαιρνε ρεύμα από το σπίτι του ιδιοκτήτη. Εμείς δεν τα έχουμε με τον άνθρωπο αυτό, που είναι νόμιμος. Εγκαλούμε την εταιρεία. Δεν μπορεί 370 παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού να παίζουν σε απόσταση 35 μέτρων από την κεραία. Κάναμε αίτηση και περιμένουμε την Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας να έρθει και να μετρήσει την ακτινοβολία που εκπέμπεται».

Στη συγκέντρωση εκλήθη και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν κάνει κάποιο αδίκημα και ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποιο εισόδημα για τα παιδιά του. Όσο για την ακτινοβολία, διευκρίνισε ότι δεν ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια.

Σημειώνεται ότι η περιοχή, που βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό, από την πλευρά της Πάρνηθας, είναι μικρή και σχετικά πυκνοκατοικημένη. Σε ακτίνα 200 μέτρων από την κεραία ζουν 700 άνθρωποι.

Ήδη οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει δηλώσεις άρνησης της κεραίας, από 170 οικογένειας της περιοχής και οι υπογραφές συνεχίζονται, με πρωτοβουλία και του δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Μιχάλη Λινάρδου.

Σήμερα το μεσημέρι, οι κάτοικοι της περιοχής θα συγκεντρωθούν και πάλι στο σχολείο για να συζητήσουν το θέμα των περαιτέρω κινήσεών τους.

«Καλέσαμε την εταιρεία να έρθει και να στήσει την κεραία σε άλλος μέρος, μακριά από τα σπίτια και να γλιτώσει το χιλιάρικο που δίνει για νοίκι, όμως δεν ήρθε ποτέ στο ραντεβού που είχαμε πει», τόνισε ο Μ. Λινάρδος και εξηγεί: «Δεν είμαστε κατά της κινητής τηλεφωνίας έτσι γενικά, αλλά οι κεραίες να μπαίνουν στη σωστή θέση».

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Κρυονερίου είναι ήδη επιβαρημένη με τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

(πηγή: enet.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399