Οι μαθητές αγνοούν το «σαβουάρ βιβρ» του διαδικτύου

Άγνοια των κανόνων συμπεριφοράς των ανηλίκων στο διαδίκτυο και των υποχρεώσεών τους online διαπιστώνουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr.

Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν τη γνώμη τους για σημαντικά ζητήματα ορθής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τους μαθητές τους.
Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά:

-Παρόλο που το 72% των εκπαιδευτικών πιστεύουν πως οι ανήλικοι θεωρούν ότι γνωρίζουν περισσότερα για το διαδίκτυο από ότι οι δάσκαλοι και οι γονείς τους, το 68,6% από αυτούς πιστεύει, επίσης, πώς οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν τι είναι το «netiquette», διεθνής όρος του κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

-Το 60,1% των εκπαιδευτικών επισημαίνει πως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν ότι η διαδικτυακή τους συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες στον φυσικό κόσμο. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν ποια πράγματα και ποιες συμπεριφορές είναι παράνομες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με περισσότερους από τους μισούς εκπαιδευτικούς (65,1%).

-Οι ανήλικοι δεν ζητούν συγκατάθεση για να αναρτήσουν φωτογραφίες ή βίντεο τρίτων (φίλων, συμμαθητών, γνωστών, κ.λπ.), όπως υποστηρίζει το 61,5% των εκπαιδευτικών.

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399