Καθηγήτρια διορισμένη σε επτά σχολεία

Καθηγήτρια Γερμανικών, μοιράζεται καθημερινά σε επτά σχολεία του Πηλίου για να συμπληρώσει ωράριο διδασκαλίας.

Με απόφαση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, η καθηγήτρια «οργώνει» κάθε μέρα το Πήλιο, με το κοντέρ του αυτοκινήτου της να καταγράφει καθημερινά χιλιόμετρα για να πάει από το ένα σχολείο στο άλλο.

Όπως έγινε γνωστό, στη χθεσινή ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η συγκεκριμένη καθηγήτρια, από το Γυμνάσιο Τρικερίου, μεταβαίνει στην Τσαγκαράδα για να κάνει μάθημα στο Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής, από εκεί πηγαίνει Ζαγορά και ο αγώνας ταχύτητας και αντοχής για το μεροκάματο ολοκληρώνεται στα σχολεία της Αργαλαστής!

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», πρόκειται για μία από τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας που έχουν αντίκτυπο στη ζωή και εργασία των καθηγητών και που συζητήθηκαν ευρέως χθες.

Στην ίδια συνεδρίαση, καταγράφτηκαν συγκρούσεις καθηγητών διαφορετικών κλάδων, με μήλο της έριδος τα μαθήματα που τους ανατίθενται να διδάξουν και «ενορχηστρωτή» του διχασμού των καθηγητών το ίδιο το υπηρεσιακό συμβούλιο. Κι αυτό γιατί κατά τη διαδικασία τοποθέτησης καθηγητών στα σχολεία, το ΠΥΣΔΕ, δίνει μαθήματα με δεύτερη ανάθεση σε καθηγητές άλλων κλάδων, π.χ. το μάθημα της ιστορίας παίρνουν με δεύτερη ανάθεση καθηγητές ξενόγλωσσων μαθημάτων αντί οι φιλόλογοι.

Η πρακτική αυτή για την κάλυψη των κενών, έχει οδηγήσει σε συγκρούσεις καθηγητές μεταξύ τους. Συγκρούσεις που δεν έλειψαν ούτε από τη χθεσινή συνεδρίαση στην οποία έγινε λόγος ότι υπεύθυνοι για την ανάθεση των μαθημάτων είναι οι Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία κι όχι το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Έγινε λόγος για παρατυπία που κινείται στα όρια της παρανομίας και κατατέθηκαν προτάσεις για κινητοποιήσεις.

Τις προτάσεις αυτές -νομική προσφυγή εναντίον του ΠΥΣΔΕ, κήρυξη στάσης εργασίας και αποκλεισμού του ΠΥΣΔΕ ή παρέμβαση στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας- θα εξετάσει στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου η ΕΛΜΕ, την ερχόμενη Δευτέρα.

(πηγή: prismanews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399