Αυτός είναι ο 15χρονος Χρήστος Φιαμέγκος, 3ος παγκόσμιος πρωταθλητής της Microsoft

Του Μάριου Αραβαντινού

Είναι μόλις 15 ετών. Πηγαίνει ακόμη σχολείο, είναι άριστος μαθητής αφού ολοκλήρωσε τη δευτέρα και την τρίτη γυμνασίου με άριστα, και ονειρεύεται να ασχοληθεί με την ιατρική έρευνα. Ο Χρήστος Φιαμέγκος, είναι ο τρίτος νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Microsoft κι ένας από εκείνους τους Έλληνες που διαφημίζουν τη χώρα μας στα πέρατα της γης. Αισιόδοξος, αλλά όχι αιθεροβάμων ο μαθητής της πρώτης λυκείου μιλάει στο koutipandoras.gr για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την εμπειρία του από τον διαγωνισμό, για την επιτυχία του και για το μέλλον του.

Ο νεαρός μαθητής ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές Αυγούστου, για να συμμετάσχει στον ετήσιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft για νέους ηλικίας 13 έως 22 ετών. «Διαγωνίστηκα στην κατηγορία Microsoft Excel 2007. Κλήθηκα σε διάστημα 50 λεπτών να επιλύσω σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά σενάρια χρησιμοποιώντας συναρτήσεις», λέει στο koutipandoras.gr. «Στην κατηγορία μου συμμετείχαν περίπου 25 διαγωνιζόμενοι, ενώ συνολικά στο διαγωνισμό αναμετρήθηκαν περίπου 100». Ο Χρήστος Φιαμέγκος είχε καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς της Ουάσινγκτον μεταξύ περίπου 650.000 διαγωνιζόμενων από 90 χώρες. Μαζί του στην Αμερική βρέθηκε μια ακόμη ελληνίδα μαθήτρια, η Δήμητρα Μαρή, η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία Word 2007, δεν κατάφερε όμως να διακριθεί.

«Λάμβανα μέρος στους διαγωνισμούς της Microsoft, μέσω του προγράμματος πληροφορικής του σχολείου μου. Εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκρισή μου και την επιτυχία μου ήταν ο δάσκαλός μου, ακαδημαϊκός διευθυντής του φροντιστηρίου Knowledge Dynamics, Αλέξης Γεωργαντίδης», επισημαίνει ο Χρήστος Φιαμέγκος ο οποίος ασχολείται με τους υπολογιστές από την ηλικία των 8 ετών, όταν απέκτησε όπως λέει τον πρώτο του ηλεκτρονικό υπολογιστή. «Δεν επρόκειτο για διαγωνισμό προγραμματισμού, αλλά για πρωτάθλημα με αντικείμενο τα προγράμματα της Microsoft», διευκρινίζει ο 15χρονος, ο οποίος δεν σκοπεύει να σπουδάσει και να ασχοληθεί με την πληροφορική, ονειρεύεται όμως να ακολουθήσει το δρόμο της ιατρικής και συγκεκριμένα της ιατρικής έρευνας. «Δεν με ελκύει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός, θέλω να ασχοληθώ με την ιατρική έρευνα» λέει, ενώ σκέφτεται το μέλλον του στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα, όπως εξηγεί. Άλλωστε, εξηγεί «ο τρόπος ζωής στις ΗΠΑ, όσο τις έζησα, μου άρεσε. Νομίζω θα μπορούσα να ζήσω και να εργαστώ εκεί, αλλά και οπουδήποτε αλλού».

Ο νεαρός Χρήστος Φιαμέγκος, πέρα από τις εμπειρίες που αποκόμισε από τον διαγωνισμό της Microsoft, κέρδισε ακόμη διαπιστευτήρια, αλλά και μια επιταγή των 1.000 δολαρίων.

(πηγή: koutipandoras.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399