Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων, που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων, που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, δύο τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης είναι τα πρώτα σε όλα την Ελλάδα που κλείνουν προσωρινά μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria.gr, από χθες ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου, καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά στο συγκεκριμένο τμήμα.

Επιπλέον, σήμερα ανεστάλη λειτουργία και τμήματος της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τους 23 μαθητές του τμήματος.

Θεσσαλονίκη: Μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

“Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”, τονίζει ο κ. Μπαχαράκης.

Στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου, Μιχάλης Βουλγαρίδη, βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με το σχολείο και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για απολύμανση των χώρων. Ο ίδιος επισημαίνει ότι έχουν εντοπιστεί μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού και σε άλλα σχολεία του δήμου.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν φέτος, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών.

(Πηγή: enikos.gr με πληροφορίες από voria.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399