Το κορίτσι που πνίγεται: Ένα ανατριχιαστικό άγαλμα για την κλιματική αλλαγή (Video)

biharΟι κατασκευαστές του αγάλματος στο Μπιλμπάο της Βασκονίας στη Βόρεια Ισπανία, πέτυχαν το σκοπό για τον οποίο το έφτιαξαν. Να σοκάρουν και να προβληματίσουν τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

Δημιούργησαν το κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού σε μεγάλο μέγεθος (ζυγίζει 120 κιλά) και στη συνέχεια το βύθισαν στον ποταμό Νερβιόν με το πρόσωπο προς τα πάνω σαν να πνίγεται και σαν να προσπαθεί να πάρει αέρα.

Το όνομα του κοριτσιού είναι Bihar που σημαίνει «αύριο» στη γλώσσα των Βάσκων. Και ο κατασκευαστής του είναι ο Μεξικανός υπερρεαλιστής καλλιτέχνης Ρούμπεν Ορόσκο.

Καθώς η παλίρροια στον ποταμό κάθε μέρα ανεβάζει τη στάθμη των νερών, εκείνα φαίνονται να καλύπτουν αργά και βασανιστικά το κεφάλι της Bihar, και μοιάζει να παλεύει απεγνωσμένα να ανασάνει.

Ο καλλιτέχνης θέλει να δείξει με το όλο εγχείρημα του, πόσο δύσκολο θα είναι το «αύριο» των ανθρώπων σε σχέση πάντα με την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα η ομάδα του Ορόσκο, πήγε με μια μεγάλη βάρκα που μετέφερε το άγαλμα και το βύθισε το βράδυ στον ποταμό και το επόμενο πρωί οι κάτοικοι που το είδαν να πνίγεται, ανατρίχιασαν.

(Πηγή: topontiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399