Επικίνδυνο «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού τρομάζει τους ειδικούς: «Δύσκολος ο φετινός χειμώνας»

Συντάκτης: Φανή Χαρίση

© AFP 2021 / JOHN MOORE

© AFP 2021 / JOHN MOORE

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και ο ιός της γρίπης ανησυχεί τους επιστήμονες στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ που καθημερινά εξετάζουν δεκάδες δείγματα. Μάλιστα τις τελευταίες 15 ημέρες αυξάνονται σταθερά τα θετικά κρούσματα.

Σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων καταγράφει εδώ και δύο εβδομάδες το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ στα δείγματα που παραλαμβάνει από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας.

Η μεγάλη ανησυχία όμως των ειδικών του Εργαστηρίου είναι ότι φέτος θα εμφανιστεί η γρίπη και σε συνδυασμό με τον κορονοϊό, η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη, ενώ αυξάνεται και τη θνητότητα.

Καθημερινά στο εργαστήριο, όπως ανέφερε στο Sputnik η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας Γεωργία Γκιούλα, «φτάνουν από 200 έως 400 και πλέον» δείγματα προς εξέταση κορονοϊού.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως έχει αυξηθεί ο αριθμός των θετικών. Δεν είμαστε στα επίπεδα του περσινού Νοεμβρίου, αλλά βλέπουμε μια σταθερή αύξηση τις τελευταίες ημέρες στα θετικά σε έναν σταθερό αριθμό δειγμάτων που έρχεται στο εργαστήριό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δ έχει επικρατήσει «σχεδόν 100%» σε όλα τα θετικά δείγματα, ενώ οι ηλικίες όσων νοσούν από τον κορονοϊό στην πλειονότητα είναι «από 30 έως 50, δηλαδή νεαροί ενήλικες και μεσήλικες» ενώ «σποραδικά έχουμε και κάποια θετικά από παιδιά».

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399