Συντάκτης: Φανή Χαρίση
Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και ο ιός της γρίπης ανησυχεί τους επιστήμονες στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ που καθημερινά εξετάζουν δεκάδες δείγματα. Μάλιστα τις τελευταίες 15 ημέρες αυξάνονται σταθερά τα θετικά κρούσματα.
Σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων καταγράφει εδώ και δύο εβδομάδες το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ στα δείγματα που παραλαμβάνει από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας.
Η μεγάλη ανησυχία όμως των ειδικών του Εργαστηρίου είναι ότι φέτος θα εμφανιστεί η γρίπη και σε συνδυασμό με τον κορονοϊό, η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη, ενώ αυξάνεται και τη θνητότητα.
Καθημερινά στο εργαστήριο, όπως ανέφερε στο Sputnik η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας Γεωργία Γκιούλα, «φτάνουν από 200 έως 400 και πλέον» δείγματα προς εξέταση κορονοϊού.
«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως έχει αυξηθεί ο αριθμός των θετικών. Δεν είμαστε στα επίπεδα του περσινού Νοεμβρίου, αλλά βλέπουμε μια σταθερή αύξηση τις τελευταίες ημέρες στα θετικά σε έναν σταθερό αριθμό δειγμάτων που έρχεται στο εργαστήριό μας» είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δ έχει επικρατήσει «σχεδόν 100%» σε όλα τα θετικά δείγματα, ενώ οι ηλικίες όσων νοσούν από τον κορονοϊό στην πλειονότητα είναι «από 30 έως 50, δηλαδή νεαροί ενήλικες και μεσήλικες» ενώ «σποραδικά έχουμε και κάποια θετικά από παιδιά».
(Πηγή: sputniknews.gr)








Η Ισπανία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα
Η γήρανση και η ανεργία
Οι πολλαπλές επιπτώσεις της περιβαλλοντικής κρίσης
Σεισμός : Τελευταίο κουδούνι στο Δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, λίγο πριν την κατεδάφιση
Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά: Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο