Ακρωτηριασμένος αθλητής δείχνει πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της θέλησης

Ο Βαχίντ Πουρμοράντι καταφέρνει να γυμνάζεται παρά τον τριπλό ακρωτηριασμό που έχει υποστεί και αποδεικνύει ότι με τη δύναμη της θέλησης ξεπερνάς ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια.

© Ruptly

© Ruptly

Η προπόνηση δεν σταματάει για τον 35χρονο Ιρανό Βαχίντ Πουρμοράντι, παρότι έχει υποστεί ακρωτηριασμό σε τρία μέλη του σώματος του, δύο χέρια και ένα πόδι, σε εργατικό ατύχημα.

Το 2008, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην κατασκευή μεταλλικών σκαλωσιών, ακούμπησε έναν σωλήνα που ήταν συνδεδεμένος με καλώδιο με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία.

Αυτό δεν τον εμποδίζει να ασκείται σκληρά και καθημερινά σε ένα γυμναστήριο λίγο έξω από την Τεχεράνη με στόχο τη συμμετοχή του στον πιο διάσημο διαγωνισμό bodybuilding στον κόσμο, τον Mr. Olympia.

«Δίνω το εκατό τοις εκατό για να πετύχω τον σκοπό μου, που είναι να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο που είναι ο διαγωνισμός του Mr. Olympia στο Λας Βέγκας. Δόξα τω Θεώ, σημειώνω πρόοδο κάθε μέρα. Το μόνο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχω την υποστήριξη που θα ήθελα από χορηγούς» ανέφερε ο Πουρμοράντι.

Η επιμονή και η θέλησή του να πετύχει παρά τις αντιξοότητες, του χάρισαν το παρατσούκλι «ο άνθρωπος της θέλησης του Ιράν».

«Οι άνθρωποι με αποκαλούν με αυτό το προσωνύμιο, επειδή προπονούμαι κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Ειδικά, το bodybuilding είναι ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα στον κόσμο» είπε ο bodybuilder και πρόσθεσε ότι αρνείται να αφήσει τα προβλήματά του να γίνουν εμπόδιο στα όνειρά του.

«Όταν πάω στην προπόνηση δεν σκέφτομαι τις αναπηρίες μου. Πάντα λέω ότι η αναπηρία δεν είναι σωματική, αλλά πνευματική. Διόρθωσα τον τρόπο σκέψης μου, δεν παράτησα τους στόχους μου και προσπάθησα σκληρά μέχρι να τους πετύχω»

Ο προπονητής του Πουρμοράντι, Βαχίντ Ρεϊχάνι, ο οποίος είναι επίσης πρώην πρωταθλητής του Ιράν στο bodybuilding, τόνισε πόσο θαυμάζει τη θέληση του αθλητή του.

«Αν ο καθένας από εμάς μπει στη θέση του Βαχίντ για μια στιγμή, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που κάνει είναι μοναδικό. Δεν μπορεί ο κάθε άνθρωπος να φτάσει, πνευματικά και σωματικά, σε τέτοιο επίπεδο» είπε ο Ρεϊχάνι.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399