Μιζούρι: Η σωματική τιμωρία επιστρέφει στα σχολεία

Ο Ρίτσαρντ Γουέξλερ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης National Coalition for Child Protection Reform, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση που λήφθηκε στο Κάσβιλ

misouri_timoria_paidia_1Η σωματική τιμωρία επιστρέφει στα σχολεία μιας μικρής πόλης στο νοτιοδυτικό Μιζούρι, όπου πλέον θα επιτρέπεται η εφαρμογή της σε απείθαρχους μαθητές, εφόσον οι γονείς έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η διεύθυνση εκπαίδευσης του Κάσβιλ ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών για τη νέα πολιτική. Σε συνάντηση που έγινε, διανεμήθηκαν φόρμες συναίνεσης για να τις υπογράψουν οι γονείς, δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους.

Αυτή η πρακτική θεωρούνταν αποδεκτή για την τήρηση της πειθαρχίας στα σχολεία των ΗΠΑ έως τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έπαψε να εφαρμόζεται. Το 1977 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι είναι συνταγματική η σωματική τιμωρία στα σχολεία, δίνοντας στις πολιτείες το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιες για το θέμα.

Έκτοτε, πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει αυτή την πρακτική. Όμως, 19 πολιτείες- οι περισσότερες στον νότο- εξακολουθούν να την επιτρέπουν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχολογίας.

misouri_timoria_paidia_2Έκπληκτες οι οργανώσεις

Ο Ρίτσαρντ Γουέξλερ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης National Coalition for Child Protection Reform, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση που λήφθηκε στο Κάσβιλ. «Η τάση στις ΗΠΑ είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, περιοχές την καταργούν. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι κάπου την υιοθετούν», δήλωσε αναφερόμενος στη σωματική τιμωρία.

Η διεύθυνση εκπαίδευσης του Κάσβιλ- όπου υπάρχουν 1.900 μαθητές- υιοθέτησε επίσημα την εν λόγω πολιτική τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η σωματική τιμωρία, αναφέρει, αποτελεί επιλογή «μόνο όταν έχουν αποτύχει όλα τα άλλα εναλλακτικά μέσα πειθαρχίας» και πρέπει να επιβάλλεται χωρίς «το ενδεχόμενο σωματικής βλάβης ή τραυματισμού».

Στην ιστοσελίδα δεν διευκρινίζεται το είδος της σωματικής τιμωρίας που θα εφαρμόζεται, παρά μόνο ότι «δεν επιτρέπεται να χτυπά κάποιος μαθητή στο κεφάλι ή το πρόσωπο».

Πρόκειται για μία «απολύτως φριχτή πρακτική» τόνισε ο Γουέξλερ. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας εκπαιδευτικός να χτυπά ή να επιτίθεται σε παιδί. Δεν τιμωρεί, τραυματίζει» υπογράμμισε.

«Αυτό δίνει στο σχολείο ένα ακόμη εργαλείο για να πειθαρχήσουν τα παιδιά, χωρίς να τα στέλνουν στο σπίτι με αποβολή, όπου απλώς θα παίζουν βιντεοπαιχνίδια», δήλωσε ο Ντίλαν Μπερνς, 28χρονος αγρότης και πατέρας δύο μαθητών, ο οποίος είναι υπέρ της σωματικής τιμωρίας.

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το θέμα, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Κανένας δεν κρατά ένα παιδί στο έδαφος και το δέρνει, είναι 1-2 ξυλιές» είπε και πρόσθεσε πως έχει προειδοποιήσει τα παιδιά του για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η κακή συμπεριφορά στο σχολείο. «Είναι καλά παιδιά. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα» κατέληξε.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399