Φιντέλ Κάστρο: Γλίτωσε από 638 απόπειρες δολοφονίας – Παγιδευμένα πούρα, LSD και δηλητηριασμένες στολές

Συντάκτης: Κατερίνα Φασσέα

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν… πολύ σκληρός για να πεθάνει. Οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του είχαν καταντήσει καθημερινό φαινόμενο για τον, επί μισό αιώνα, ηγέτη της Κούβας.

Ο Φιντέλ Κάστρο το 1978  AP

Ο Φιντέλ Κάστρο το 1978 AP

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έμεινε στην εξουσία της Κούβας για μισό αιώνα, μισήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι αρχηγοί κρατών στην παγκόσμια Ιστορία.

Οι ορκισμένοι του εχθροί συνέβαλαν στο να μπει ο ηγέτης το 2011, στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο: ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Συγκεκριμένα, από το 1959 μέχρι και το 2006 που παρέδωσε την εξουσία, ο Φιντέλ Κάστρο επέζησε από 638 καταγεγραμμένες απόπειρες.

Από τις ευφάνταστες ιδέες της CIA, όπως πούρα που θα εκρήγνυντο, δηλητηριασμένες στολές καταδύσεων, δηλητηριασμένα στυλό, ακόμη και μια μεγάλη δόση LSD, τη στρατολόγηση της πρώην ερωμένης του Κάστρο, Μαρίτα Λόρενς, συνωμοσία που όταν αντιλήφθηκε ο ηγέτης της έδωσε ένα όπλο και τη διέταξε να τον σκοτώσει, μέχρι την αείμνηστη ατάκα του, σύμφωνα με την οποία “Αν η αποφυγή δολοφονίας ήταν ολυμπιακό άθλημα, θα είχα πάρει χρυσό”, ας δούμε πέντε πράγματα που αξίζει να γνωρίζει κανείς για τις δολοφονικές απόπειρες εναντίον του Φιντέλ Κάστρο.

(Πηγή: news247.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399