Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο γιόρτασε τα γενέθλιά του

Σε ηλικία 31 ετών δεν είναι απλά ο γηραιότερος εν ζωή, αλλά ο γηραιότερος που έχει καταγραφεί ποτέ

gireoteros_skylosΟ γηραιότερος σκύλος στον κόσμο γιόρτασε προ ημερών τα 31α γενέθλιά του, όπως ενημέρωσε με δελτίο τύπου η Guinness που πιστοποιεί τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Μπόμπι ζει στην Πορτογαλία και ο ιδιοκτήτης του Λιονέλ Κόστα είπε του σχεδίασε το Σάββατο ένα «πολύ παραδοσιακό» πορτογαλικό πάρτι με περισσότερους από 100 προσκεκλημένους.

Ο Κόστα είπε ότι ο Μπόμπι απολαμβάνει μεγάλη προσοχή από τότε που στέφθηκε ως ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο. «Είχαμε πολλούς δημοσιογράφους και άτομα από όλο τον κόσμο για να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Μπόμπι».

Ο Μπόμπι είναι καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα πορτογαλικού σκύλου που εκπαιδεύεται στο να φυλάει τα ζώα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του. Καθώς μεγάλωσε, είχε δυσκολίες στο περπάτημα και επίσης παρουσίασε πρόβλημα στην όρασή του.

Ο Κόστα απέδωσε τη μακροζωία του σκύλου του εν μέρει στο «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον» όπου ζει.

Εκτός από το ότι είναι ο γηραιότερος σκύλος που ζει αυτή τη στιγμή, ο Μπόμπι είναι επίσης ο γηραιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με το Guinness. Ο Κόστα ήταν μόλις 8 ετών όταν γεννήθηκε.

«Ο Μπόμπι είναι ξεχωριστός γιατί κοιτάζοντάς τον είναι σαν να θυμάσαι τους ανθρώπους που ήταν μέλη της οικογένειάς μας και δυστυχώς δεν είναι πια εδώ, όπως ο πατέρας μου, ο αδερφός μου ή οι παππούδες μου που έχουν ήδη φύγει από αυτόν τον κόσμο», είπε στους δημοσιογράφους.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399