Πανεπιστήμιο μηνύει φοιτητή επειδή… αποφοίτησε νωρίτερα!

Από τα «θαύματα» της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης!

Ο Μάρσελ Πολ ήταν ένας επιμελής φοιτητής, ο οποίος χάρη στο ζήλο που έδειξε, κατάφερε να πάρει το πτυχίο του νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Το αναμενόμενο θα ήταν να δεχτεί συγχαρητήρια για το κατόρθωμά του. Αντ’ αυτού όμως, το μόνο που πήρε ήταν μια μήνυση.

Ο 22χρονος Πολ φοιτούσε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Έσσης στη Γερμανία, όπου πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις των συνολικά 60 μαθημάτων που απαιτούνται για το πτυχίο, σε μόλις 3 εξάμηνα, αντί για 8 που είναι το σύνηθες.

Αντί όμως η διοίκηση του πανεπιστημίου να τον συγχαρεί για το κατόρθωμά του, κατέθεσε μήνυμα εναντίον του, ζητώντας τα δίδακτρα για τα υπόλοιπα 5 εξάμηνα που δεν παρακολούθησε επειδή τελείωσε γρηγορότερα.

Όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, τα δίδακτρα αφορούν στις συνολικές σπουδές και όχι στον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

«Όταν έλαβα τη μήνυση, πίστεψα ότι ήταν αστείο. Υποτίθεται ότι η απόδοση πρέπει να επιβραβεύεται», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Πολ που πλέον εργάζεται σε τράπεζα στη Φραγκφούρτη.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399