Χιλιάδες ανασφάλιστα παιδιά στα κοινωνικά ιατρεία

Προβληματίζει ο αριθμός των ανασφάλιστων και κυρίως των παιδιών που προσέρχονται στα ιατρεία κοινωνικής αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ούτε καν τον βασικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΣΑ από τα 1.620 άτομα που εμβολιαστήκαν το 98% ήταν βρέφη, παιδιά και έφηβοι που εκτελούν το πρόγραμμα του βασικού εμβολιασμού.

Ήδη έχουν γίνει περίπου 2.000 εμβολιασμοί, όμως οι ανάγκες που προέκυψαν από την καταγραφή των εμβολιαστικών ελλείψεων ξεπερνούν τα 10.000 εμβόλια.

Όπως προέκυψε, το 97% των παιδιών χρωστούν τουλάχιστον 3 εμβόλια, 3 στα 10 παιδιά πρέπει να επαναλάβουν τον εμβολιασμό τους, ενώ το 8,8% των παιδιών δεν είχαν καθόλου βιβλιάρια και κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τους ενήλικες ανασφάλιστους το 16,4 % των ασθενών που επισκέφτηκαν τα ιατρεία ήταν καρκινοπαθείς, με το 70% να χρήζει χειρουργικής επέμβασης και το 30% να ακολουθεί θεραπεία.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινωθήκαν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το πρωί ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κ. Φρουζής.

Από τις φαρμακευτικές εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του ΙΣΑ συγκεντρώθηκαν 9.000 φάρμακα. Συνολικά στους 9 μήνες που λειτουργούν τα κοινωνικά ιατρεία έχουν γίνει 13.645 ιατρικές επισκέψεις και έχουν εξεταστεί 5.400 ασθενείς.

(πηγή: capital.gr Β. Κουρλιμπίνη)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.