Τη σωτηρία του «Erasmus» ζητούν 100 προσωπικότητες

Εκατό προσωπικότητες από όλες τις χώρες της Ευρώπης ζητούν τη σωτηρία του προγράμματος Erasmus από το οποίο χρηματοδοτούνται υποτροφίες φοιτητών σε άλλες χώρες, την παραμονή της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εξετάσει το αίτημα επιμήκυνσης της χρηματοδότησής του.
Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού και των γραμμάτων υπενθυμίζουν ότι από το 1987 το πρόγραμμα Erasmus επέτρεψε σε περίπου 3 εκατομμύρια νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να επιμορφωθούν για να βρουν «καλύτερη δουλειά». Υπογραμμίζουν ότι η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τους νέους και ότι ένας στους πέντε νέους Ευρωπαίους είναι άνεργος. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να έχουμε μια χαμένη γενιά», τονίζουν.
Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή είναι ο φιλόσοφος Μισέλ Σερ, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Γαλλίας Λιλιάν Τουράμ, ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο συγγραφέας Χαβιέ Μαρίας, ο Γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπριλ, ο Βρετανός σεναριογράφος Ντέιβιντ Χέιρ, η Βελγίδα τραγουδίστρια Αξελ Ρεντ και η νεαρή Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε, ολυμπιονίκης στην κολύμβηση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τους «27» να εγκρίνουν μια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 8,9 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν διάφορα προγράμματα, μεταξύ των οποίων και το Erasmus για το οποίο απαιτούνται λιγότερα από 100 εκατ. για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

(πηγή: press-gr.blogspot.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399