Μια αλυσίδα ανθρώπων για την Ακαδημία Πλάτωνος

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε το διήμερο για την προστασία της Ακαδημίας Πλάτωνος. Διότι, στο Πάρκο κατέβηκαν οι γειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνος, των Σεπολίων και του Κολωνού, διότι ήρθαν άνθρωποι από όλοι την Αθήνα και περικύκλωσαν συμβολικά το Πάρκο, υπό τους ήχους των τυμπάνων των Quilombo. Μια συνάντηση από ανθρώπους στους οποίους αρέσει το Αρχαιολογικό Πάρκο, εμπνέονται από τον Πλάτωνα και την Ακαδημία, επιθυμούν να απολαμβάνουν δωρεάν το πράσινο και δεν θέλουν να ισοπεδωθεί κι άλλο η γειτονιά.  Εδώ λοιπόν ο τόπος δεν μπορεί να σηκώσει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο 55 στρεμμάτων, εδώ πρέπει να εγκατασταθεί η κοινή λογική και να επιστρέψει η φιλοσοφία σε ένα ανοικτό, δημόσιο Πάρκο, που χωράει τους πάντες.

Εμείς πιστεύουμε στη συζήτηση. Οι άλλοι;

Το επόμενο διάστημα το blog θα ανοίξει διάλογο για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος. Περιμένουμε τις απόψεις σας στο mata.pap@gmail.com

Η Ντίνα Καρατζά έγραψε στην “Ελευθεροτυπία”:

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η επίσκεψη στον τόπο που δίδαξε ο Πλάτωνας θα ήταν αυτονόητη, καθώς πλήθος τουριστών θα συνέρρεαν να δουν, να θαυμάσουν και να οσμιστούν το πνευματικό κέντρο που καθόρισε τη φιλοσοφική σκέψη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Στην Ελλάδα πάλι, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου σχεδιάζονται «Οι κήποι της Ακαδημίας». ‘Ενα εμπορικό κέντρο μαμούθ, που θα αναλώσει το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής με το χειρότερο τρόπο. Αντίθετα, η δραστήρια Επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος διεκδικεί τη συνολική ανάπλαση της γειτονιάς, με την ανάδειξη του ιστορικού χώρου αλλά και την ανέγερση του νέου Μουσείου της Πόλης των Αθηνών.

Στο διήμερο που πέρασε, υπενθύμισαν τη δυναμική παρουσία τους, διοργανώνοντας δεκάδες δράσεις στον αρχαιολογικό χώρο. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε ένα πλούσιο διήμερο δραστηριοτήτων με εκθέσεις φωτογραφικές, ντοκιμαντέρ για την ιστορία της ακαδημίας, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και δεκάδες ακόμη δράσεις για μικρά παιδιά (κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι). Γονείς και παιδιά δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, βάζοντας συμβολικά φραγμό στην «ανάπτυξη» του τσιμέντου».

(πηγή: akadimia-platonos.blogspot.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399