Ραμάλα: Τα παιδιά στη φυλακή

της Βασιλικής Σιούτη

Περίπου 700 παιδιά από τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης συλλαμβάνονται και φυλακίζονται κάθε χρόνο από τις αρχές του Ισραήλ. Από το 2.000 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν φυλακιστεί περισσότεροι από 8.000 ανήλικοι.

Το «παράπτωμα» τους συνήθως είναι ότι πέταξαν πέτρες είτε στο τείχος με το οποίο τους έχουν φυλακίσει, είτε στις πάνοπλες δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής που τους στερεί την ελευθερία τους αλλά και το δικαίωμα τους να έχουν πατρίδα και να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτή. Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στη Ραμάλα, για πρώτη φορά, σε μια διεθνή συνάντηση που έγινε εδώ για να κάνει γνωστό το πρόβλημα με τους παλαιστίνιους κρατουμένους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιστίνιων γονιών, υπάρχουν παιδιά που αναγκάζονται να διακόψουν το σχολείο, αφού κρατούνται για πολύ καιρό , στερούμενα κάθε δικαιώματος. Άλλες φορές, πάλι, η σύλληψη μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες και τα παιδιά να αφεθούν ελεύθερα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα όμως τους έχουν δέσει τα μάτια και τα χέρια, τα έχουν ανακρίνει με βίαιο τρόπο και τα έχουν απειλήσει.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που παραβρέθηκαν στη διεθνή συνάντηση “Freedom & Dignity” για την Παλαιστίνη, συμφώνησαν ότι η άμεση απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα και να ξεκινήσει άμεσα διεθνής καμπάνια για το θέμα αυτό.

(πηγή: thepressproject.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399